Membri ai echipei de viitori consilieri ai presedintelui ales Klaus Iohannis au avut miercuri o intalnire cu reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Printre viitorii consilierii care au participat la intalnirea de la Cotroceni s-au aflat Dan Mihalache si Andrei Muraru - fostul presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER).

Potrivit acelorasi surse, discutiile au vizat transferul de informatii privind principalele dosare aflate in lucru la Administratia Prezidentiala pe teme economice, de politica externa, juridice.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Curtea Constitutionala (CCR), ca este pregatit sa predea mandatul de sef al statului noului presedinte ales Klaus Iohannis si ca va fi la dispozitia acestuia pana pe 21 decembrie pentru orice 'transfer de informatie'.

"Vom stabili un proces de derulare a tranzitiei in care consilierii mei stau la dispozitia viitorilor consilieri ai dlui Iohannis, iar eu la dispozitia domnului presedinte Iohannis pana pe 21 decembrie pentru orice transfer de informatie. (...) Am sentimentul ca se incheie o perioada in care am fost extrem de onorat sa indeplinesc aceasta functie, dar care trebuie transferata democratic catre presedintele ales al romanilor", a declarat Basescu, la CCR, unde a participat la ceremonia de validare in functie a presedintelui ales Klaus Iohannis.