Plenul Senatului a aprobat, luni, inlocuirea senatorului Serban Nicolae cu Mihai Neagu in functia de membru al Comisiei juridice. Propunerea de inlocuire a venit din partea liderului grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu. Amintim ca saptamana trecuta Serban Nicolae si Ilie Sarbu s-au atacat reciproc.

"Nu domnul Serban Nicolae e un lider al partidului care poate sa pretinda pretentii de genul acesta. El apare cand apar functiile si dispare cand pierdem functiile", declara Sarbu pe 18 noiembrie.

Senatorul PSD Serban Nicolae considera, intr-o scrisoare deschisa catre social-democratii transilvaneni, publicata pe pagina sa de Facebook, ca locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu "nu e in Partidul Social Democrat".

"Cei care au monopolizat, de ani buni, reprezentarea stangii, a Partidului Social Democrat in Transilvania, au fost definiti, in opinia publica, cu formula 'grupul de la Cluj'. Daca era o formula de succes, era in regula. Dar nu e si n-a fost niciodata. Ce a inceput cu o ticalosie - atacarea din interior, inca de la sfarsitul lui 2004, a lui Ion Iliescu - nu putea continua altfel. Acest grup n-a produs nimic bun pentru pentru stanga romaneasca ori pentru partid. (...) Va scriu pentru a va cere, public, sa va luati in propriile maini identitatea si demnitatea. Stiu cu cine vorbesc si stiu ce va cer. Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social-democratia transilvaneana".

Senatorul Mihai Neagu face parte din UNPR si activeaza in grupul PSD. El a fost ales in 2012 in colegiul uninominal 4 din Circumscriptia electorala nr. 35 Suceava.