Dan Voiculescu, aflat in inchisoare, scrie luni pe blogul sau ca actuala majoritate parlamentara trebui sa decida saptamana aceasta suspendarea presedintelui Traian Basescu, altfel "istoria va retine complicitatea PSD, UNPR, PC, UDMR la faptele comise de Basescu in deceniul rusinii", referindu-se la cei zece ani de mandat ai acestuia. "Daca politicienii nu au reusit sa inteleaga rolul malefic al lui Basescu pana acum, sa o faca, macar in ultimul ceas", afirma Voiculescu.

Dan VoiculescuFoto: Mediafax

Postarea lui Dan Voiculescu, intitulata "Deceniul rusinii":

"Au ramas mai putin de 30 de zile pana cand DECENIUL RUSINII va lua sfarsit.

Daca actuala majoritate parlamentara nu va decide saptamana aceasta suspendarea lui Basescu Traian, istoria va retine complicitatea PSD, UNPR, PC, UDMR la faptele comise de Basescu in DECENIUL RUSINII.

De aceea, ar fi bine ca parlamentarii PC si cei condusi de Calin Popescu Tariceanu sa faca urgent aceasta propunere Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului.

Sunt convins ca demersul va avea si sustinerea PSD si UNPR. De altfel, cred ca Vasile Blaga si parlamentarii sai vor avea intelepciunea necesara in fata istoriei.

Daca politicienii nu au reusit sa inteleaga rolul malefic al lui Basescu pana acum, sa o faca, macar in ultimul ceas.

Este important pentru istoria moderna a Romaniei ca 21 decembrie 2014 - data la care isi va incheia oficial mandatul - sa-l gasesca pe Basescu Traian suspendat."

Dan Voiculescu, fondator al Partidului Conservator, dar si al trustului de presa Intact, a fost condamnat, pe 8 august 2014, la zece ani de inchisoare, de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).