Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, a declarat luni ca Uniunea va discuta "probabil" saptamana aceasta, "in principiu", despre eventuale negocieri cu noul PNL privind formarea altei majoritati parlamentare, transmite Agerpres.

Marko BelaFoto: AGERPRES

"Nu UDMR va decide daca se schimba Guvernul sau nu. Acest lucru depinde de majoritatea parlamentara si depinde si de voturile UDMR. Dar in acest moment n-am cunostinta ca ar exista din partea Opozitiei o intentie imediata de a forma o anumita majoritate. Banuiesc ca mai curand sau mai tarziu, probabil ca la anul, se va incerca formarea unei alte majoritati si atunci noi insine va trebui sa vedem ce facem, dar decizia, dupa parerea mea, nu este a momentului", a declarat, la RFI, Marko Bela.

Intrebat daca UDMR ar fi dispusa sa discute cu noul PNL despre formarea altei majoritati parlamentare, Marko Bela a raspuns: "Vom discuta acest lucru probabil deja saptamana aceasta, cand se va intruni conducerea UDMR, dar probabil ca numai in principiu, fiindca dupa cunostintele mele nu au existat astfel de tatonari".

Marko Bela, fostul presedinte al UDMR, are in continuare o influenta mare asupra actualei echipe de conducere a partidului. UDMR a suferit o infringere majora la prezidentiale, cind mai multi maghiari au iesit la vot in turul 2 decit in turul 1, cind au candidat doi reprezentanti ai minoritatii maghiare.