Presedintele Societatii Academice din Romania, Alina Mungiu-Pippidi, a dezmintit, duminica seara, la Digi24, informatiile potrivit carora ar urma sa faca parte din echipa de consilieri a presedintelui ales, Klaus Iohannis: "Trebuie sa spun neechivoc - pentru ca am postat pe site si am avut surprize ca lumea n-a reluat - ca eu nu o sa ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni, desi de doua zile ma vorbeste toata lumea in acest sens", a declarat Alina Mungiu-Pippidi.

Alina Mungiu-PippidiFoto: AGERPRES

"Dar oamenii de buna intentie - care acum or sa treaca in extrema cealalta: or sa ma acuze ca sunt iresponsabila, ca nu mananc salam cu soia, ca ma duc inapoi la Berlin si las tara sa se descurce singura - sa nu-si faca griji: asa cum Klaus Iohannis a reusit la Sibiu sa creeze un mecanism obiectiv in care sa atraga cei mai buni oameni, la fel si aici", a adaugat Alina Mungiu-Pippidi.

Presa a speculat ca presedintele SAR a putea deveni consilier la Cotroceni, dupa ce presedintele ales Klaus Iohannis a venit, vineri, la evenimentul de lansare a unei carti a Alinei Mungiu-Pippidi la targul Gaudeamus.

"La ora asta, vad ca ma barfeste foarte multa lume de trei zile, dar nu s-a intamplat decat un lucru elementar de simplu: presedintele ales Klaus Iohannis a venit la lansarea mea de carte, a stat o ora pe un scaun fara sa spuna nimic - si-asa i-au scos astia reputatia ca nu vorbeste - insotit de o suita intreaga si dupa o ora a venit si a cerut un autograf, plin de respect si s-a retras. Au inceput o gramada de speculatii. Domnule, nu s-a intamplat absolut nimic, faptul ca a venit nu inseamna absolut nimic, nu inseamna catusi de putin ca ma duc consilier la Klaus Iohannis sau ca el vrea sa ma duc consilier. Inseamna numai ca, de acum inainte, avem un presedinte care respecta intelectualii intr-un fel de care ne dezobisnuisem", a tinut sa precizeze Alina Mungiu-Pippidi.

"In jurul presedintelui Iohannis se afla deja niste oameni. Sunt oameni care l-au ajutat sa ajunga pana aici. Deci nu e ca si cum Klaus Iohannis ar fi singur. Si probabil ca numarul lor va fi mult mai mare odata ce ajunge presedinte", a mai spus presedintele SAR.

Ea a agaugat ca functionarii administratiei prezidentiale, in frunte cu presedintele, sunt foarte prost platiti.