Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig, unul dintre strategii lui Klaus Iohannis in campania electorala, a anuntat ca nu va face parte din echipa de consilieri ai viitorului presedinte. Eduard Hellvig a declarat, intr-un interviu pentru Adevarul, ca prefera sa isi continue mandatul de europarlamentar.

Eduard HellvigFoto: HotNews.ro

"Lucrez de multi ani cu domnul Iohannis. Sunt onorat ca am lucrat in campania prezidentiala. Eu am inceput o campanie la nivel european, ca europarlamentar, si vreau sa raman ancorat in acest proiect. Cred ca putem face lucruri bune si la nivelul Parlamentului european. Dansul stie optiunea mea si nu s-a pus in discutie o asemenea propunere. Deci, voi ramane europarlamentar", a afirmat Eduard Hellvig.

Printre numele vehiculate de presa pentru lista viitorilor consilieri ai lui Klaus Iohannis se numara si cel cel al Alinei Mungiu Pippidi, presedintele Societatii Academice Romane (SAR), precum si Andreea Paul, deputat PDK si fost consilier pe probleme economice al fostului premier Emil Boc. De asemenea, scriitorul Andrei Plesu si Dan Mihalache, secretar general al PNL, sunt vehiculati ca posibili consilieri in echipa lui Klaus Iohannis.