Presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, aflat in fruntea organizatiei judetene a social-democratilor din 2007, si-a dat demisia din functie, in urma rezultatelor slabe inregistrate in judet la alegerile prezidentiale, Moldovan fiind si seful Consiliului Judetean, informeaza Mediafax.

"Avand in vedere angajamentul asumat de presedintele PSD Bistrita-Nasaud si rezultatul obtinut in turul al doilea al alegerilor prezidentiale de catre filiala Bistrita-Nasaud a Partidului Social Democrat, domnul Emil Radu Moldovan si-a depus mandatul de presedinte al PSD BN. Acesta a fost inregistrat la Partidul Social Democrat, filiala Bistrita-Nasaud, cu numarul 412/18.11.2014", se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de Biroul de presa al PSD Bistrita-Nasaud.

In 3 noiembrie, a doua zi dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, Radu Moldovan anunta ca daca va pierde alegerile si in turul doi, isi va depune mandatul de presedinte al PSD Bistrita-Nasaud.

"Daca pierd alegerile in turul doi, imi depun mandatul de presedinte al PSD. Daca pierd, inseamna ca nu ma pricep si trebuie sa imi depun mandatul. Dar asta nu pentru ca ma provoaca cineva, ci pentru ca simt ca trebuie sa fac lucrul asta. Daca nu castigam, PSD trebuie sa isi pregateasca alt presedinte. Tot timpul liderul trebuie sa-si asume totul. In Bistrita-Nasaud, PSD e condus de o echipa, dar eu sunt liderul", spunea Moldovan.

In Bistrita-Nasaud, turul al doilea al alegerilor prezidentiale a fost castigat de Klaus Iohannis, care a totalizat 62,27% din voturi, in timp ce Victor Ponta a obtinut 37,73%, diferenta intre cei doi fiind de peste 40.000 de voturi.

Emil Radu Moldovan a fost ales presedinte al organizatiei judetene PSD in septembrie 2007, el fiind si presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

Marti, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, condus de Radu Moldovan, a decis sa imparta 1,6 milioane de lei catre 16 primarii ale unor localitati bistritene in care candidatul social-democrat la prezidentiale, Victor Ponta, a primit mai multe voturi decat oponentul sau Klaus Iohannis.

Consiliul Judetean s-a intrunit marti in sedinta extraordinara cu un singur proiect pe ordinea de zi - impartirea banilor pentru 16 primarii din judet, a relatat Bistriteanul.ro.

Liberalii si democrat-liberalii au anuntat ca nu sustin proiectul si ca nu il vor vota. Acestia au precizat ca banii ar urma sa ajunga in comunele unde Victor Ponta a castigat in fata lui Klaus Iohannis, afirmand ca ar fi dati drept recompensa.

Consilierii ACL au propus o alta impartire a banilor publici, dar propunerea lor nu a fost aprobata. Intr-un final, impartirea celor 1,6 milioane de lei s-a facut dupa cum a propus conducerea CJ.