“Suntem intr-o noua situatie, trebuie sa vorbim ce vom face in continuare. Subiectul din turul doi al alegerilor a fost despre a ramane la guvernare sau a trece in opozitie? Votantii maghiari au aratat incotro trebuie sa mearga UDMR” a declarat pentru Radio Targu Mures Borboly Csaba. Potrivit acestuia, in urmatorii doi ani trebuie sa lucram in unificarea interna a uniunii maghiarilor, deoarece 500.000 de mii de votanti maghiari stiu ce vor.

Procesul de reforma trebuie pornit din interior, potrivit politicianului din Harghita, care crede ca multe lucruri nu pot continua ca si pana acum, adaugand ca "incepe o noua era, trebuie sa privim realitatea, trebuie sa dezbatem problemele". In opinia lui Borboly raspunsul la intrebarea “pe ce cale vom continua” nu trebuie cautat cu PSD, ci schimbarea trebuie realizata pe baza votului exprimat de cetatenii maghiari.

„Acum nu se merita a inainta politicieni pe functii de putere, votul de duminica a fost exprimarea unei opinii despre politicieni iar vointa poporului este lege. Trebuie sa reformam si din punct de vedere al continutului” – a aratat Borboly Csaba.

Voturile maghiarilor au fost despre pozitia UDMR de a fi sau nu la guvernare a reiterat Borboly, care a subliniat ca trebuie de apreciat faptul ca Romania si-a aratat o nou fata, atunci cand a ales un presedinte sas si protestant. UDMR a luat o decizie buna atunci cand a lasat la latitudinea fiecarui maghiar sa voteze, pentru ca astfel a mai recuperat din pierderea increderea provocata anterior.