Europarlamentarul liberal Renate Weber i-a trimis presedintelui grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, o scrisoare in care isi anunta iesirea din grupul PPE si revenirea in grupul liberalilor (ALDE). Potrivit scrisorii obtinute pe surse de Hotnews.ro, Weber arata ca este foarte fericita dupa victoria lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale, candidat pe care l-a sustinut in timpul campaniei, insa odata incheiata campania si castigate alegerile, revine in grupul ALDE. Contactata de Hotnews.ro pentru a confirma aceasta informatie, Renate Weber a refuzat sa faca vreun comentariu.

Renate WeberFoto: renateweber.eu

Conducerea PNL a votat, in mai 2014, trecerea formatiunii de la ALDE la PPE. Europarlamentarul PNL Renate Weber declara, in acea perioada, ca trecerea de la grupul ALDE la cel al PPE nu a fost usoara, subliniind ca se simte "foarte liberala".

"In timpul acestui mandat, voi performa in deplina conformitate cu identitatea mea, care este promovarea valorilor liberale, protectia drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. De aceea, vreau sa va informez ca incepand de astazi, voi reveni la grupul ALDE", i-a scris Renate Weber presedintelui grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.