Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale in judetul Hunedoara cu 50,37% din voturile valabil exprimate, in timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obtinut 49,63%, potrivit datelor finale ale Biroului Electoral Judetean (BEJ).

"Pentru candidatul Victor Ponta au votat 123.790 de alegatori din judetul Hunedoara, iar pentru candidatul Klaus Iohannis si-au manifestat optiunea de vot 121.965 de persoane", a precizat luni purtatorul de cuvant al BEJ, judecator Cristina Roncioiu, citat de Agerpres.

Prezenta la vot a fost de 62,43%, ceea ce inseamna ca 249.479 de alegatori si-au exprimat optiunile la urne in judetul Hunedoara.

Procesul de votare a decurs fara incidente, cu exceptia sectiei 320 din localitatea Bucurescii Bradului, unde votul a inceput duminica cu o intarziere de o ora si 25 de minute din cauza ca presedintele acesteia pierduse stampila de control si a fost nevoie de confectionarea alteia.

"Presedintele sectiei de votare numarul 320 Bucurescii Bradului a fost sanctionat cu avertisment de presedintele BEJ Hunedoara", a spus Cristina Roncioiu.

In judetul Hunedoara au fost organizate 524 de sectii de votare.