Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca numaratoarea paralela a partidului arata, dupa centralizarea voturilor din 95% din sectii, ca Victor Ponta a obtinut 47%, iar Klaus Iohannis 53% din voturi la alegerile prezidentiale.

"La 95% din sectii incarcate pana acum, procentul este in jur de 53% la 47% pentru Iohannis", a declarat Dragnea la sediul PSD.

"Raspunsul la cum s-a rasturnat acest scor, eu nu il am, pentru ca eu sunt la un partid politic, cred ca acest raspuns vi-l poate da altcineva, nu eu (...) O sa avem timp in zilele urmatoare sa facem analize (...) o sa vedem ulterior daca au fost greseli, unde au fost greseli", a mai spus el.

Dragnea a mai declarat ca Victor Ponta "nu are de ce sa isi dea demisia si nu isi va da demisia". "Guvernarea va fi mentinuta in continuare, in primul rand este vorba de peste 5 milioane de voturi pe care Victor Ponta le-a luat. Nu are de gand sa-si dea demisia si nu-si va da demisia din functia de prim-ministru", a spus el.

"Nu am de gand sa demisionez din partid sub nicio forma. O sa avem o discutie in zilele urmatoare cu colegii din partid si o sa hotaram", a sustinut de asemenea presedintele executiv al PSD.

"Sa speram ca ceilalti de la ACL vor intelege ca, din cauza modului in care au facut campanie, tara este destul de dezbinata acum si ca este nevoie sa unim aceasta tara. Este vorba de un curent de ura si dezbinare creat care a produs o falie in societate, ceea ce nu e in regula nici pentru unii, nici pentru altii. Si asta este datoria tuturor oamenilor politici responsabili, si nu numai, sa pansam aceasta rana, pentru ca poate fi periculoasa. Romania poate fi puternica daca ramane unita", le-a mai spus Dragnea jurnalistilor.