Un cititor HotNews.ro relateaza ca, in ciuda ninsorii de la primele ore ale diminetii, inca de la orele 7:00, zeci de romani asteptau deja la coada pentru a-si exprima votul. In timp, coada formata pina la Consulatul Romaniei la Montreal (aflat la etajul 6 al unei cladiri din centrul metropolei) s-a intins pe bulevardul Sherbrooke, fiind lata aproape cit trotuarul acestuia, iar in incinta cladirii coada era formata pe 2-3 rinduri.

Printre nemultumirile carora li s-a dat glas: neclaritatea formularilor din declaratia pe propria raspundere si ce trebuie completata, fiind ambiguu daca adresa solicitata este cea din Romania sau cea din Canada. In comisia de la Consulatul din Montreal s-ar afla si o persoana, Diana Olteanu Smarandache, care in 2004 a figurat pe lista deschisa de PSD cu Adrian Nastase a candidatilor acestui partid la Camera Deputatilor.

In ultimele zile a dus pe FB o campanie electorala furibunda pro-Ponta. La orele 13,30, aproximativ 900 de romani din Montreal isi exercitasera votul, adica spre 80% din cei 1112 care s-au prezentat in primul tur de sacrutin.