Gabriela Firea a prezentat duminica un fimulet in care este prezentata o sectie de votare "langa Londra" si la care nu se observa nicio coada, dar nu a putut preciza despre ce sectie este vorba sau la cati kilometri se afla de capitala britanica. In schimb, aceasta a sustinut ca prin "propaganda" se creeaza sentimentul ca turul doi ale alegerilor prezidentiale nu este organizat corespunzator.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

Imaginile de pe Street View si mai multi romani din Marea Britanie au precizat ca este vorba de o sectie din Liverpool, aflat la 350 de kilometri de Londra.

Aceasta a acuzat faptul ca sunt prezentate imagini cu coada de la sectia din Londra dar in "sectii din zona nu e nimeni".

In acest fel, "se creeaza sentimentul ca turul doi nu e organizat corespunzator, ca romanii sunt obligati sa stea la cozi imense", desi "sunt sectii la care nu vin romani din diaspora" dar "exista concentrari la o singura sectie din Londra".

Cand a fost intrebata de ziaristi despre ce sectie e vorba, Firea a spus ca "exact nu stie" la cati kilometri este aceasta sectie, dar se afla "langa Londra".

Imaginile, sustine ea, au fost filmate "in cursul diminetii, in jur de 12, cumva spre pranz".

"Sentimentul nostru e ca a fost buna parte, nu spun suta la suta, si o propaganda a partii adverse" care "si-a dorit foarte mult sa focuseze si sa difuzeze prin emailuri ca acolo se voteaza" foarte dificil, a mai spus purtatorul de cuvant al PSD.

Gabriela Firea a mai acuzat si un "SMS otravit", o "intoxicare de presa" prin care conducerea PSD ar fi transmis in teritoriul stoparea transportului alegatorilor cu masinile politiei locale "pentru ca s-ar fi aflat acest lucru de catre ACL".

Ea a spus ca PSD nu a folosit si nu a transmis astfel de indicatii si a depus plangere penala impotriva ACL "pentru aceasta intoxicare".