Alianta Crestin-Liberala (ACL) afirma, intr-un comunicat remis presei sambata, ca "primeste semnale extrem de ingrijoratoare cu privire la strategia PSD de a bloca si pe 16 noiembrie procesul de vot in Diaspora, prin decizia ca propriii reprezentanti, ca si reprezentanti ai altor partide partenere, sa absenteze din sectiile de votare la turul al doilea al prezidentialelor".

ACL arata in comunicat ca, "prin absenta unor reprezentanti ai partidelor in sectiile de votare din Diaspora, se ingreuneaza foarte mult procesul de vot, care si asa in strainatate s-a dovedit ca a decurs cu mare dificultate si pe 2 noiembrie".

"Fiecare reprezentant gestioneaza cate o stampila de vot si un tabel pe care sunt completate datele celor care voteaza, inainte de a primi buletinul de vot. Astfel, absenta unuia sau mai multor reprezentanti nu face decat sa ingreuneze in mod deliberat procesul de votare", mai arata ACL.

"Cerem PSD sa renunte la strategia continua de sabotare a alegerilor si sa-si trimita oamenii in sectii si facem un apel la toate partidele care au reprezentanti sa nu devina parte a acestei strategii. Votul nu este o lozinca, ci este un drept care trebuie aparat si respectat", transmite ACL in comunicat.