Presedinta Partidului Miscarea Populara (PMP), Elena Udrea, afirma despre fosta sa contracandidata din primul tur al alegerilor prezidentiale, Monica Macovei, ca are "o gandire care nu a evoluat din comunism si pana acum" si considera ca aceasta "incepe sa semene cu Victor Ponta", intrucat a dobandit o "obsesie" pentru ea.

Elena Udrea a raspuns vineri, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, unor aprecieri la adresa sa, facute de Monica Macovei intr-un interviu acordat unui site de stiri, relateaza Agerpres.

"Doamna Macovei sugereaza ca as fi avut o intelegere cu Ponta si de aceea as fi obtinut scoruri bune in judete care sunt predominant rosii, gandindu-se probabil la modul in care si-a obtinut ea semnaturile pentru a putea candida. In realitate, eu am fost singura care s-a batut constant cu PSD si cu Victor Ponta, in timp ce Klaus Iohannis a stat ca o floricica tacuta, preferand sa intre pe usa din dos in turul doi", afirma vineri Udrea, in postarea de pe Facebook.

In text, Elena Udrea precizeaza si ca i se pare "socant" atacul Monicai Macovei (din interviu - n.r.), care s-a prezentat tot timpul ca un reprezentant si sustinator al justitiei independente, la adresa procurorului-sef al DIICOT, Alina Bica.

"Este o presiune clara pe care o exercita asupra doamnei Bica si cred ca CSM-ul ar trebui sa se sesizeze. Se dovedeste ca Monica Macovei are o gandire care nu a evoluat din comunism si pana acum. Cum sa spui ca e normal ca serviciile secrete sa fileze si sa asculte procurorii pentru a vedea ce fac? Nu este aceasta o presiune exercitata asupra procurorilor ? Nu este aceasta o incalcare a intimitatii persoanei ? Tot normal i se pare doamnei Macovei si publicarea acelor fotografii pe un site neasumat ?", intreaba Udrea, in postarea sa.

Presedinta PMP o mai acuza pe Monica Macovei si ca "incearca sa manipuleze electoratul".

"Incearca sa manipuleze electoratul, mintind cu nerusinare atunci cand spune ca am primit la divort sume de bani provenite din presupusa mita din dosarul Microsoft. Asa cum s-a dovedit, banii despre care ar putea fi vorba, sunt si acum blocati intr-un cont in Elvetia si nu au intrat niciodata in posesia fostului meu sot (Dorin Cocos - n.r.)", mai sustine Elena Udrea.