Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat vineri ca "ciracii lui Klaus Iohannis", candidatul ACL la prezidentiale, pregatesc o serie de actiuni. Intre acestea se inscriu mita electorala, intentia de a provoca violente si chiar impartirea de prezervative cu "mesaje extrem de urate", relateaza Agerpres.

"Am primit mai multe semnale cu privire la actiunile pe care le pregatesc cei de la PDL, pentru ca ei sunt experti in ilegalitati electorale. Astazi si maine vor sa inceapa impartirea de alimente si bani in toate localitatile din tara. Ca bani este vorba de o medie de 50 de lei pe vot. De asemenea, au facut rost de listele reprezentantilor nostri in sectiile de vot si vor incerca in seara asta, in noaptea asta, maine sau maine seara, sa-i mituiasca. De asemenea, au inceput o campanie foarte mare de a retine contra cost, acolo unde cetatenii accepta, cartile de identitate pentru simpatizantii lui Victor Ponta care au votat cu Victor Ponta in primul tur. Si am facut un calcul ca daca reusesc sa fure in medie 20 - 25 de voturi in fiecare sectie de vot poate reusesc sa mai diminueze putin diferenta", a sustinut Liviu Dragnea, in cursul unei videoconferinte cu liderii judeteni.

De asemenea, a aratat Dragnea, "oamenii lui Iohannis au dat circulara in teritoriu ca toti reprezentantii lor din sectiile de vot sa incerce sa stearga amprenta de pe stampila".

"Se mai intampla ceva in Bucuresti si vreau sa stiti si dvs., ca sa vedeti in ce hal a ajuns acest om care vrea sa fie presedintele Romaniei. La aceasta ora se impart in Bucuresti prezervative de catre oamenii lui Iohannis cu niste mesaje extrem de urate pe ele. Imi pare rau ca nu are copii, ca le-as fi trimis copiilor lui sa citeasca mesaje, pentru ca sunt copii in Bucuresti care intamplator primesc aceste prezervative si sunt obligati sa le citeasca. Sa-i fie rusine acestui om care murdareste orice idee de candidatura. Nu a existat pana acum in Romania un asemenea pachet de actiuni si dezinformari, asa cum le gandeste si le coordoneaza dl. Klaus Iohannis", a afirmat Dragnea.

El i-a rugat pe liderii PSD din judete sa organizeze, din aceasta seara, grupe de militanti compuse din activistii partidului din fiecare comuna sau cartier.

"Aceste grupe trebuie sa intre in functiune chiar din aceasta seara, cand cei din ACL vor incerca aproape sigur sa imparta mita electorala. Nu au alta sansa, sunt disperati, acelasi lucru il fac si in diaspora. Am primit de doua zile sms-uri de la oameni care nu isi ascund numarul de telefon, care au inceput sa fie din ce in ce mai revoltati de toate trupele lui Iohannis care circula in special in Franta (...) si care dau intre 20 si 30 de euro pentru a veni niste cetateni romani la vot sa voteze cu Klaus Iohannis", a adaugat Liviu Dragnea.

Presedintele executiv al PSD le-a mai cerut presedintilor de organizatii sa aiba grupe de cate doua - trei persoane in teritoriul care este arondat unei sectii de vot, mai ales in mediul rural.

"Vreau sa aveti pentru acesti colegi ai nostri cate o masina, ca sa poata sa filmeze macar, sa fotografieze, pentru a putea sesiza in timp util organele statului care au atributii in acest domeniu. (...) Cei care compun aceste grupe sa aiba asupra lor lanterne si telefoane mobile, sau alte aparate cu care pot filma sau fotografia, pentru a putea furniza celor in drept probe pentru aceste ilegalitati. La sediul de campanie juristii si ceilalti responsabili de campanie trebuie sa ramana in stare de alerta in aceasta seara, in aceasta noapte, pentru a asigura suportul juridic si tehnic pentru grupele organizate la nivelul fiecarei sectii de vot. Cei care aveti mitinguri in aceasta seara va rog sa fiti foarte atenti, pentru ca cei de la ACL au primit ordin sa va provoace, sa incerce sa provoace violenta. Va rog sa fiti organizati, sa fiti linistiti si sa nu reactionati la niciun fel de provocare din partea lor", a mai afirmat Liviu Dragnea.