Marian Neacsu (PSD), vicepresedintele Camerei Deputatilor, a declarat, joi, ca este de parere ca la plenul de marti se poate discuta proiectul privind amnistia si gratierea. Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a spus insa ca nu crede acest lucru, amintind ca, nu o data, solicitarea opozitiei in acest sens a fost respinsa. Marian Neacsu a precizat ca, in sedinta comitetului liderilor de grup, majoritatea a decis ca proiectul privind amnistia si gratierea sa fie discutat intr-o alta sedinta a comitetului liderilor de grup, care va avea loc marti, la ora 12:00 si a apreciat ca acest proiect privind amnistia ar putea intra in dezbaterea plenului de marti la ora 16:00, potrivit Mediafax.

Proiectul legii "amnistiei si gratierii nu a facut obiectul sedintei de Birou Permanent (care a avut loc joi - n.red.). Trebuie sa va precizez ca am avut la Comitetul liderilor o solicitare a colegilor de la PNL si PDL, sedinta a avut loc si am decis in majoritate ca o sedinta a comitetului liderilor care sa aiba exact aceeasi tema, respectiv amnistia, sa aiba loc marti la ora 12.00 si hotararea care se va lua in comitetul liderilor de acolo sa fie preluata in sedinta de plen de la ora 16.00. Eu opinez ca marti dupa amiaza, la ora 16.00, se poate discuta proiectul privind amnistia", a afirmat Neacsu.

In replica, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a aratat ca PSD a respins in sedinta comitetului liderilor de grup convocarea plenului, vineri, pentru respingerea proiectului privind amnistia si nu crede ca acest proiect va intra in plenul de marti.

"Astazi opozitia a cerut convocarea comitetului liderilor de grup pentru a convoca Parlamentul maine (vineri - n.r.), la ora 12.00, pentru a avea doua puncte: aprobarea in sfarsit a cererii de incuviintare a arestului pentru deputatul Dinita si, speram noi, si pentru deputatul Adam si pentru respingerea odata pentru totdeauna a proiectului privind amnistia si gratierea. Din nou liderii puterii au refuzat si avem dovada ca Victor Ponta tine amnistia si gratierea pentru a-si incuraja pe ultima suta de metri colegii sa-l ajute in aceste alegeri. Ne-au spus cei din PSD ca marti subiectul va fi repus pe tapet la Comitetul liderilor de grup si posibil sa ajunga respingerea amnistiei in plenul Camenrei Deputatilor. Nu credem acest lucru, puterea nu o data a respins asemenea solicitari facute de opozitie. Pe 27 octombrie plenul a respins solicitarea noastra. Avem dovada dublului limbaj a lui Victor Ponta", a sustinut Scutaru.

George Scutaru a dat exemple in care plenul Camerei s-a convocat in mai putin de 24 de ore si a aratat ca acest lucru se putea face si acum si ca toti deputatii PNL si PDL erau pregatiti sa vina la sedinta vineri sa respinga proiectul privind amnistierea si gratierea.

Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a precizat ca argumentul PSD pentru respingerea solicitarii ACL de convocare marti a plenului Camerei a fost ca nu exista timpul fizic necesar pentru a-i anunta pe parlamentari.

Argumentul PSD pentru respingerea propunerii de a convoca plenul pentru amnistia a fost ca, din punct de vedere fizic, nu exista timpul necesar pentru a-i anunta pe colegi, in asa fel incat maine la ora 12.00 sa participe la sedinta de plen. Dupa parerea mea, este un lucru premeditat ce face puterea in momentul de fata, ce face Victor Ponta, isi asigura sprijinul tuturor celor corupti, celor certati cu legea in Parlamentul Romaniei pentru a putea apropia victoria in 16 noiembrie. Toti colegii nostri au facut conferinte de presa in teritoriu si au anuntat ca parlamentarii nostri sunt pregatiti sa vina vineri la sedinta Camerei¬, a adaugat Tinel Gheorghe.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a cerut, joi, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului si "sefului acestora", Victor Ponta, ca vineri sa fie convocat Parlamentul pentru a discuta si "pica" legea amnistiei si gratierii si pentru a incuviinta cererile de arestare a unor parlamentari: "Solicit presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului si sefului lor, domnul Ponta, sa fie de acord sa se convoace de urgenta Parlamentul pentru maine (vineri -n.red.) si sa se dezbata legea amnistiei si gratierii si sa fie picata", a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa.