Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, joi, ca ACL ii solicita "imperativ" ministrului de Externe, Teodor Melescanu, sa emita in cursul zilei ordinul de suplimentare a sectiilor de vot in diaspora, ori daca Guvernul considera ca nu are cadrul legal, sa emita o ordonanta de urgenta, potrivit Mediafax.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

Catalin Predoiu a prezentat prevederile BEC, reiterate in urma solicitarii ministrului Teodor Melescanu, in privinta suplimentarii sectiilor de vot din diaspora. El a sustinut ca exista cadrul legal si constitutional pentru a permite suplimentarea sectiilor de vot, citand prevederi si interpretari ale legii fundamentale si mentionand ca in 2012 a existat precendentul unei Ordonante de urgenta care a schimbat legea electorala dupa stabilirea sectiilor de votare.

Predoiu a afirmat ca in cazul in care Guvernul considera ca nu este suficienta mentiunea facuta de Biroul Electoral Central pentru suplimentarea sectiilor de votare prin ordin de ministru, poate apela la instrumentul ordonantei de urgenta. "Cerem imperativ domnului Melescanu astazi sa emita un ordin prin care sa reglementeze aceste sectii suplimentare, sau daca domnul Melescanu se misca vorba domnului Iohannis, la relanti, atunci domnul Ponta sa convoace Guvernul si sa emita o ordonanta de urgenta. In cazul in care nu vor face acest lucru reiteram solicitarea ca si domnul Ponta si domnul Melescanu sa plece dupa domnul Corlatean, pentru ca au declarat ca vor rezolva problema. BEC le-a spus cum sa o faca, Constitutia le spune cum sa o faca, au facut-o in 2012 intr-un caz asemanator, de ce refuza sa o faca astazi? Astazi refuza sa o faca pentru ca Ponta se teme de diaspora", a declarat Predoiu.

El a tinut sa le transmita celor din strainatate ca premierul "nu vrea sa le respecte dreptul la vot". "Dragi romani din diaspora, sunati-va acasa rudele, prietenii, si explicati-le ce bataie de joc se face la adresa dumneavoastra, a celor care din 2010 si pana astazi ati trimis in Romania aproape 18 miliarde de euro pentru sustinerea familiilor dv. Asta este rasplata Guvernului", a mai spus Predoiu.

El a fost intrebat daca ar mai exista posibilitatea organizarii unor sectii de votare suplimentare, avand in vedere ca mai sunt doua zile pana la momentul votului de duminica, prim-vicepresedintele PDL mentionand ca acest lucru ar fi posibil.