PSD acuza echipa de campanie a lui Klaus Iohannis ca plateste alegatori pentru a vota cu candidatul ACL si incearca sa intimideze primarii social-democrati prin amenintarea ca li se depun plangeri penale la Directia Nationala Anticoruptie.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat miercuri seara doua dintre "cele mai abjecte actiuni de campanie ale echipei" lui Iohannis, care se constituie in "infractiuni foarte grave".

In primul caz este vorba de inregistrari video realizate de camerele primariei din Alexandria si in care sunt surprinsi "cetateni care dau bani alegatorilor care ies din sectia de votare".

Persoanele care dau banii sunt "apropiate celor din ACL", a sustinut Dragnea, care a precizat ca a depus plangere la politie.

"Intr-un oras atat de mare ca Alexandria noi ne stim intre noi, care sunt cei din jurul ACL-ului, al PSD-ului, aceste lucruri se stiu", a argumentat acesta.

A doua actiune acuzata de Liviu Dragnea este faptul ca "primarii PSD si UNPR primesc scrisori otravite expediate de la centrul de campanie, dar nu din Bucuresti, al dl Iohannis", fiind vorba, in opinia sa, de o "marsavie absolut ordinara".

Este vorba despre "o asa-zisa copie a unei plangeri penale catre DNA adresata procurorului sef de catre o fundatie Acta non Verba, care nu e inregistrata la indexul persoanelor juridice fara scop patrimonial", dar exista in schimb o asociatie cu acest nume.

Dragnea a sustinut ca PSD a contactat asociatia care a dat "un comunicat ca nu e implicata".

"Este practic o plangere penala adresata DNA care nu e semnata si in care se spune ca presedintele fundatiei e un domn Augustin Badea" si care are drept scol "intimidarea primarilor nostri", a continuat liderul PSD.

"Cel mai grav e ca autorii actiunii din echipa dl Iohannis au tarat in aceasta actiune mizerabila DNA si numele doamnei Kovesi, folosite pentru a intimida reprezentantii aliantei politice din care face parte dl Ponta", a acuzat el, adaugand ca toate plicurile au stampila de expeditor de la Cluj Napoca. "Nu vreau sa insinuez nimic, decat dau aceasta informatie", a spus acesta.

"Un primar de comuna cand primeste o instiintare ca i s-a facut plangere penala la DNA nu mai are aceeasi tragere de inima sa se implice in campanie electorala", a explicat presedintele executiv al PSD de ce sunt intimidati primarii social-democrati.

Liviu Dragnea a sustinut ca, potrivit informatiilor din judete, ACL incepe "sa se organizeze din ce in ce mai bine pentru a da mita electorala", sumele fiind "in jur de 50 de lei"

"Nu dau in plic, nu vor sa mai cheltuie si pe plicuri, dau decat banii", a adaugat el.

Alina Gorghiu: Dragnea vorbeste de funie in casa spanzuratului

Prim-vicepresedintele ACL Alina Gorghiu afirma ca este 'jenant' ca presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, sa sustina ca ACL ar face fapte care incalca legea electorala, sustinand ca cei cei care apar in inregistrarile prezentate de acesta ar fi de fapt social-democrati.

'Dl Dragnea vorbeste de funie in casa spanzuratului. Daca ar fi avut simtul ridicolului, nu ar fi iesit tocmai domnia sa, care este inculpat intr-un dosar de frauda electorala, sa vorbeasca despre incidente care tin de mita electorala si de fraudare a alegerilor, chiar daca vorbim de Alexandria. Alexandria si judetul Teleorman sunt 'pesedizate' in mare parte, toate functiile din deconcentrate apartin PSD-ului, majoritatea sunt santajati de PSD, scorul politic a fost de aproximativ 60% in Teleorman. Sa spui ca ACL a facut nu stiu ce fapte care incalca legea electorala este jenant pentru dl Dragnea', a declarat Gorghiu, miercuri, pentru Agerpres.

Ea a afirmat ca, din punctul sau de vedere, cei care apar in inregistrari nu ar fi membri ACL, ci PSD, motivand ca 'a uitat dl Dragnea de cand a venit in Bucuresti care ii sunt membrii'.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca PSD a facut plangere la politie si a prezentat un film in care ar aparea persoane cunoscute ca fiind apropiate ACL care dau mita electorala.