UDMR sesizeaza BEC dupa aparitia, in cutiile postale ale unor persoane din Harghita, Covasna si Mures, a unor pliante in limba maghiara, potrivit carora liderul Uniunii, Kelemen Hunor, si fostul presedinte Marko Bela nu il sustin pe candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, ca Uniunea nu are nicio legatura cu aceste pliante si se delimiteaza ferm de astfel de "dezinformari si manipulari".

"Miercuri, am fost avertizati de la Posta din Mures, Covasna si Harghita ca au aparut pliante in numar foarte mare in care apar poza mea si a lui Marko Bela si mesajul in limba maghiara potrivit caruia noi nu il sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legatura cu acest pliant, depunem sesizare la BEC, la Politie si la birourile electorale judetene din cele trei judete. Nu se scrie cine a comandat si cine a tiparit aceste pliante, asa cum spune legea, si nici nu ne-am dat acordul ca imaginea noastra sa fie folosita in aceasta campanie. Ne delimitam ferm de astfel de dezinformari si manipulari. Cei care au facut acest lucru au facut o greseala capitala, uriasa¬, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, din informatiile sale, pliantele respective au fost livrate de Posta Romana, astfel incat "Posta a primit de la cineva pliantele, cineva a facut aceasta comanda, cineva plateste aceste pliante duse de postasi in cutii postale".

"Noi incercam sa oprim acest lucru si prin Posta Romana. Ne delimitam de acest mesaj, de acest mijloc de campanie si de aceasta manipulare ordinara¬, a afirmat presedintele UDMR.

UDMR a anuntat, saptamana trecuta, ca lasa la latitudinea membrilor comunitatii maghiare sa voteze conform convingerilor lor in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.