"Domnule Iohannis am o Biblie langa mine. Este a tuturor crestinilor. N-am trimis nici o echipa nicaieri sa va faca nimic rau", i-a spus marti seara premierul Victor Ponta lui Klaus Iohannis, luand intre degete o cartulie, care nu are cum sa fie Sfanta Scriptura la cat de mica este, ci o alta carte religioasa. Din pacate, captura de ecran nu permite descifrarea titlului cartii. In prima dezbatere televizata intre cei doi candidati la presedintia Romaniei, Iohannis acuzase faptul ca Ponta ar fi trimis o echipa TV pentru a filma mansarda unde locuiesc parintii sai. Cei doi candidati s-au acuzat reciproc de campanie electorala murdara.

Foto:
  • UPDATE Un cititor HotNews.ro semnaleaza ca este vorba de cartea Noul Testament cu Psalmi. Precizam ca Biblia sau Sfanta Scriptura contine atat Vechiul testament (din care fac parte si Psalmii) cat si Noul Testament.

Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au infruntat marti seara la realitatea TV in prima dezbatere electorala inainte de votul de duminica pentru Presedintia Romaniei si cei doi s-au acuzat reciproc de faptul ca au avut campanii electorale murdare.

  • "Domnule Ponta vad ca ati facut o fixatie pe familia mea. Va legati de soacra-mea, care nu cred ca va fi fericita sa stie cat e pensia medie, cum nici parintii mei nu sunt mai fericiti ca ati trimis echipa TV sa-i filmeze acolo unde locuiesc ei in locuinta din mansarda", a spus Klaus Iohannis.

In replica, Victor Ponta a prezentat o foaie de campanie a ACL cititnd cateva titluri neadevarate despre el si sotia sa:

  • "Victor Ponta si Daciana Sarbu au comis falsuri prin omisiune - mi-ati depus plangere penala impotriva sotiei"; "Familia Ponta - 10 milioane de euro cu Golden Blitz". Vreau sa va rog un lucru ca sotia mea este aici in platou. Pot sa va cer sa-i cereti scuze sotiei mele? Ca nu are nici o vina pentru toate aceste mizerii", a spus Victor Ponta.

Klaus Iohannis a ripostat:

  • "Imediat ce va veti cere scuze, in numele echipei d-voastra, ca m-ati facut traficant de organe si vanzator de copii, imediat ce va veti cere scuze ca ati spus ca nu sunt un bun roman ca sunt neamt, ca nu sunt un bun ortodox ca sunt protestant, imediat imi voi cere si eu scuze pentru afirmatiile din acea gazeta de campanie. (...)Domnule Ponta ati facut cea mai mizerabila campanie care s-a vazut vreodata in Romania si daca v-o insusiti atunci si eu imi voi insusi acele afirmatii si ne cerem scuze daca suntem domni", a spus acesta.

Victor Ponta a replicat ca el nu a spus niciodata asa ceva:

  • "Nu eu nu-mi insusesc. Domnule Iohannis am o Biblie langa mine. Este a tuturor crestinilor. N-am trimis nici o echipa nicaieri sa va faca nimic rau", a raspuns Victor Ponta.

In cele din urma, Klaus Iohannis a incheiat disputa cerandu-si scuze: "Eu fata de dumneavoastra si fata de doamna de fata, daca am gresit cu ceva, imi cer scuze in public", dupa care dezbaterea a mers mai departe.

  • Amintim ca mai multi preoti si chiar un episcop s-au implicat in campania electorala indemanand credinciosii sa-l voteze pe Victor Ponta la presedintia Romaniei.

Presa a relatat ca parintele duhovnic Sebastian de la Manastirea Teghea a tinut, duminica, o predica la biserica din Moftinu Mic (Satu Mare) in care ii indeamna pe credinciosi sa mearga la vot pe 16 noiembrie "si sa voteze un presedinte ortodox, pe Victor Ponta". Potrivit stiripesurse.ro care citeaza nordvest-tv.ro, si PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, le-a dat ordin preotilor ca in ziua votului, direct de la biserica si in tinuta de slujba, sa mearga direct la votare si sa se asigure ca enoriasii voteaza un ortodox (adica pe Victor Ponta pentru ca Klaus Iohannis este crestin de confesiune lutherana).