Europarlamentarul Monica Macovei, fost candidat independent la alegerile prezidentiale, a declarat, marti, dupa intalnirea cu presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, ca "Ne ducem spre dictatura, teroare, saracie si indepartarea de Vest sau nu, asta e alegerea in acest moment". Macovei a precizat, dupa intalnirea cu liderul popularilor europeni, ca acesta a insistat in cadrul discutiilor pe respectarea justitiei, statului de drept si pe masurile anticoruptie.

Monica MacoveiFoto: AGERPRES

"Va spune asta tuturor celor cu care se vede astazi. Si singurul mod de a avansa sau de a mentine cel putin aceste lucruri pe care le-am obtinut este sa castige dreapta, sa castige domnul Iohannis", a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei a adaugatt ca i-a trimis presedintelui PPE o copie a Acordului pentru salvarea statului de drept si a democratiei, pe care i l-a propus lui Klaus Iohannis. "Pentru mine e foarte simplu, ne ducem spre dictatura, teroare, saracie si indepartarea de Vest sau nu, asta e alegerea in acest moment", a mai declarat Monica Macovei.