Candidatul ACL, Klaus Iohannis, cauta in continuare scuze sa nu participe la dezbateri, sustine purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, care a negat ca social-democratii ar avea legatura cu evenimentele de marti de la sediul Aliantei.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

"Nu avem legatura cu ce s-a intamplat azi la sediul ACL, dar problema ramane: domnul Iohannis cauta in continuare scuze sa nu participe la dezbateri! Suntem surprinsi ca purtatorul de cuvant al ACL face acuzatii la adresa noastra, fara sa prezinte nici macar o proba, afirmand ca PSD ar fi aruncat gaini in curtea ACL. Nu avem nicio legatura cu aceasta actiune si astfel de victimizare a mai fost folosita in trecut, fara nicio dovada. Nu stiu cine a facut acest gest, nu il aprob - dar problema ramane: domnului Iohannis i-a fost frica de dezbaterile astea in tot acest timp", a afirmat Gabriela Firea intr-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, Klaus Iohannis "inca are timp - mai sunt trei invitatii din partea televiziunilor, la care poate sa participe".

"Domnul Ponta va fi in studiourile televiziunilor de stiri, asteptandu-l si pe Klaus Iohannis. Despre acest gest, nu stim daca nu cumva chiar echipa de campanie a dlui Iohannis i-a inscenat acest eveniment, pe care ulterior l-au pus pe seama adversarilor politici. Este regretabil ca dl Iohannis apeleaza la astfel de strategii, pentru a distrage atentia de la fuga sa de la dezbaterea electorala", a adaugat vicepresedintele PSD.

Gabriela Firea mai sustine ca purtatorul de cuvant al ACL "jigneste, asa cum a facut intreaga campanie, deoarece candidatul pe care il reprezinta este lipsit de substanta si anvergura politica".

"De altfel, si domnul Iohannis a renuntat la masca omului serios si a inceput in ultima vreme sa jigneasca, la randul sau - si pe contracandidatul sau, dar mai ales, si cel mai grav, pe alegatorii care nu l-au votat pe domnia sa. Mai sunt cateva zile si cerem colegilor nostri din ACL sa dea dovada de mai multa decenta in modul in care isi formuleaza mesajele si acuzatiile", a mentionat senatoarea PSD.

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, considera ca actuala campanie electorala este de o violenta extrema, sustinand ca PSD este un partid al gainarilor, dupa ce in curtea sediului central al PNL au fost aruncate, marti dimineata, cateva zeci de gaini care aveau la gat mesaje anti-Iohannis, precum "Eu sunt Iohannis si mi-e frica de dezbateri".