Victor Ponta a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014 in nu mai putin de 2.265 de localitati din tara, in timp ce Klaus Iohannis, candidatul care s-a clasat pe locul secund, a reusit sa isi adjudece majoritatea voturilor in doar 708 localitati. Per total, harta arata o victorie clara a candidatului PSD Victor Ponta in Moldova, Sudul si Estul Romaniei, acolo unde localitatile in care contracandidatul Klaus Iohannis a reusit sa obtina majoritati sunt foarte putine si izolate, pierdute intr-o "mare" de rosu. De cealalta parte, in Transilvania, acolo unde ca scor Iohannis a iesit peste Ponta, se poate observa cum localitatile in care PSD a batut ACL-ul sunt mult mai multe si omogene comparativ cu cealalta parte a carpatilor.

Rezultatele de la prezidentiale in fiecare localitate din RomaniaFoto: Hotnews
  • Click pe orice localitate pentru a afla mai multe informatii
  • Click pe butonul de legenda pentru a afla informatii despre culorile de pe harta

NOTA: Harta contine un numar foarte mare de obiecte spatiale astfel incat timpul de incarcare poate varia.

Vizualizare hartă mai mare

Nu se vede harta pe mobil? O poti accesa aici!

In harta de mai sus sunt reprezentate toate cele peste 3.000 de Unitati Administrativ Teritoriale din Romania (UAT-uri; comune si orase), simbolizate in culorile candidatului/partidului care a obtinut majoritatea voturilor.

Astfel, in 2265 de UAT-uri din 3187 (inclusiv Diaspora) Victor Ponta a castigat alegerile obtinand cele mai multe voturi.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis a obtinut cele mai multe voturi in 708 UAT-uri, in timp ce in doua comune (Secas, judetul Timis si Cascioarele, judetul Calarasi) scorul a fost la egalitate intre Ponta si Iohannis.

Candidatul UDMR, Kelemen Hunor a obtinut majoritatea voturilor in 206 UAT-uri, in timp ce Calin Popescu Tariceanu, candidatul care pe tara a iesit pe locul 3, a obtinut majoritatea voturilor in doar 3 UAT-uri - comuna Romuli (Bistrita - Nasaud), Gornet - Cricov (Prahova) si Sinmihaiu de Campie (Bistrita Nasaud)

Candidatul PMP, Elena Udrea si-a adjudecat majoritatea voturilor in trei comune din tara: Voineasa (Valcea), Vatra Moldovitei (Suceava) si C.A. Rosetti (Tulcea).

In Diaspora castigator detasat a fost Klaus Iohannis ( 46,18%%), urmat de Victor Ponta (15,91%) si apoi de Monica Macovei ( 15,21%)

  • Rezultatele au fost centralizate de catre Andrei Nacu de la HistoryMaps.ro si provin din raportarile oficiale ale Biroului Electoral Central.