VIDEO Votul in strainatate: va creste numarul de cabine de vot, dar nu vor fi infiintate sectii noi in zonele cu multi romani

de CZ     HotNews.ro
Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:04 Actualitate | Politic


Titus Corlatean
Foto: Agerpres
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat vineri ca a luat masuri pentru cresterea numarului de cabine de vot la maximum 7 in sectiile de vot din strainatate, in paralel cu cresterea numarului de stampile de vot in aceste sectii. In schimb, numarul sectiilor de vot in zonele cu multi romani nu va creste.

"MAE actioneaza potrivit prevederilor legale. Biroul Electoral Central a adoptat o decizie si o hotarare si nu ofera baza juridica potrivit legii si nu permite infiintarea de noi sectii", a declarat ministrul de Externe, Titus Corlatean.

Intrebat de HotNews daca, in cadrul actualului numar total de sectii de votare, 294, autoritatile romane vor repartiza diferit anumite sectii pentru a fi concentrate catre zonele unde se afla mai multi romani in strainatate, seful diplmatiei romane a declarat ca MAE nu poate "bulversa oamenii" cu putin timp ininte de vot.

"Pentru a infiinta o sectie de votare este necesara o intreaga procedura, plecand de la solicitarea aprobarii autoritatilor din statul care acrediteaza, de la toate chestiunile de ordin logistic, masurile pracrice, de personal, de securizare a sediului respectiv. Nu putem bulversa oamenii cu cateva zile inainte de vot", a spus Corltean.El a mai aratat ca "nu se pune problema unor noi oferte" din partea autoritatilor locale straine. 

"Nu se pune problema unor noi oferte. De fiecare data functioneaza la fel procesul in MAE, indiferent de cine se afla la putere. Este un proces de evaluare, de dialog intre ambasade, consulate si centrala, un complex de factori care se estimeaza si exista o decizie unde se vor organiza sectiile de votare. Acolo unde suntem in plus fata de ambasade, consulate, consulate onorifice, se fac demersuri punctuale catre autoritatile locale, de a primi sprijin , o locatie pentru acea sectie de votare", s-a justificat Corlatean.

De asemenea, el a precizat ca marinarii romani aflati in voiaj nu vor putea vota la eventuale urne amplasate pe vas, ci numai in sectiile de votare stabilite de MAE.

Ministrul a convocat, vineri, la MAE, o serie de ambasadori romani din Germania, Marea Britanie, Franta, Austria, consulii generali din Italia si Spania, Corlatean anuntand in urma sedintei ca a luat o serie de masuri pentru fluidizarea votului in strainaate:
 • "Prioritatea pentru turul al doilea de scrutin din 16 noiembrie este ca respectand legea sa poata fi asigurat si garantat dreptul de vot pentru toti cetatenii romani care vor dori sa voteze in strainatate in turul al doilea".
 • "Decizia BEC , dispozitiile BE pentru Strainatate, adoptate la propuenrea MAE, prevad simplificarea procedurilor care vizeaza declaratia pe proprire raspundere pe care o semneaza cetateanul roman care voteaza in strainatate". Se va afisa pe site-ul BEC si MAE, pentru descarcare, formularul tipizat pentru declaratia pe proprie raspundere pe care votantii trebuie sa o completze si semneze, prin cre isi asuma faptul ca nu vor comite vot dublu. 
 • Decalaratia va trebui sa fie semnata si datata in fata biriului sectiei de votare, dar va fi pastrata si posibilitatea distribuirii acestui formular in timpul zilei de votare, in perimtetrul sectiei.
 • Majorarea numarului de cabine de vot  si stampile la maximum 7 pe fiecare sectie, precum si completarea numarului membrilor de vot la 7. Aceste birouri de sectii de votare si componenta lor si "au fost si sunt de compoetenta BES , nu a MAE", a subliniat Corlatean.
 • "Poate ca uneori, spatiile vor fi mai mici, iar cabinele de vot n-or fi neaparat 7, vor fi 6, dar importamt este sa se foloseasca la maximum aceasta capacitate care va accelera procedura de procesare a votului", a mentionat el.
 • MAE face o "echipa pe care o punem la dispozitie BES-ului - diplomati din ambasade si consulate, dar si din centrala MAE, atat cat va fi necesar, pentru completarea birourilor sectiilor de votare, daca apar probleme inclusiv in ziua votului, daca se mai retrage cineva din partea partidelor politice".
 • "Vom pune la dispozitie echipe suplimentare de sprijin din partea MAE, pentru ca afara sa distribuie formularele, sa gestioneze fluxul de votanti, sa explice oamenilor procedura".
 • "In conformitate cu decizia primului-ministru intreaga conducere a MAE se va deplsa saptamana viitoare in acele locatii unde au existat probleme la turul I, pentru a participa la ziua votului si pentru a ajuta ca procesul electoral sa fie corect".
Corlatean: Dimplomatii MAE "si-au facut datoria"

Ministrul de Externe a mai afirmat ca nu a dispus sanctiuni pentru diplmatii MAE, in urma procesului de vot din primul tur de scrutin, el aratand ca personalul ministerului si-a facut datoria.
"Presedintii birourilor sectiilor de votare, care sunt diplomati MAE, niciunul nu a lipsit, toti si-au facut datoria. Am constatat ca presedintii birourilor sectiilor de votare au fost toti prezenti, diplomatii in plus de presedintele sectiei de votare au fost prezenti, toti si-au facut datoria", a spus Titus Corlatean.
Pentru dificultatile de la votare, el a indicat ca responsabili reprezentantii partidelor in sectiile de votare din diaspora. Potrivit ministrului, unii dintre acestia s-au retras din sectii, iar altii nu aveau pregatirea necesara pentru a completa si a indruma votantii la completarea unor formulare.

Reactia unui roman din Anglia dupa anuntul suplimentarii cabinelor de vot in strainatate:

Sunt un roman din Cambridge care a votat dupa 6 ore la Londra pe 2 Noiembrie. Domnul Corlatean tocmai a anuntat ca va fi suplimentat numarul cabinelor de vot pana la un maxim de 7, acolo unde au fost probleme. Trebuie sa va spun ca pe 2 Noiembrie, acolo unde  am votat eu, la Belgrave Square, erau deja 6 cabine de vot si 5 oameni in sectia de votare. Asa ca, aceasta asa zisa crestere, la 7 cabine de vot, este doar praf in ochi, ca sa faca publicul sa creada ca dansii chiar doresc sa imbunatateasca lucrurile. In realitate, singura solutie ar fi suplimentarea consistenta a incaperilor cu cabine de vot, si deci a cabinelor de vot, personal etc. Altfel, asa cum stau lucrurile acum, cu largul concurs al domnului Corlatean si al ministerului pe care il conduce, ne indreptam din nou spre o duminica a alegerilor in care multi romani din diaspora vor fi umiliti, fiind impiedicati sa voteze.

Vom reveni cu amanunte


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9008 vizualizari

 • +47 (47 voturi)    
  Ramanem la bataia de joc PSD-ista (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:06)

  potaissa [utilizator]

  acuma hai sa ne inchipuim c-ar fi rolulire intoarse si Johannis ar fi avut 10% mai mult in primul tur. Pun pariu ca s-ar fi deschis sectii de vot din Vatican pana pe Mount Everest si s-ar fi votat 2 saptamani fara intrerupere. Dragnea ar fi inviat mai multi morti decat Isus, Romania ar fi avut pana pe 16 Noiembie o populatie mai ridicata decat China si India impreuna......ce porcarie dom`le!
  • +23 (23 voturi)    
   corect (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:31)

   MPop [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

   Romanul din Anglia are perfecta dreptate!
   Problema e cu personalul, cand am votat eu cabinele de vot erau goale pentru ca nu era personal destul sa scrie datele personale cu pixul pe foaie (ca pe vremea lu' Ceausescu)...
   Pregatitiva de alta bataie de joc!
   Dar sper ca daca avem nenorocul sa iasa Ponta sa trebuiasca sa fie dus cu duba oriunde a merge prin Romania lui unita! :(
   • +15 (17 voturi)    
    . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:57)

    Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui MPop

    Confirm cele spuse de tine. Am votat in Wembley si nu am asteptat dupa cabine sau stampile ci ca sa termine de scris cu pixul datele de pe buletin.
    Corlateanu sobolanu' nu vrea sa rezolve NIMIC.
    • +5 (5 voturi)    
     Te înşeli! (Vineri, 7 noiembrie 2014, 20:38)

     Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

     Misiunea lui Corlăţean, de care s-a achitat cu brio, era de la început să limiteze cât mai mult posibilităţile de vot ale cetăţenilor români din afara ţării. De asta declară cu seninătate că nimeni nu a greşit şi prin urmare nu are pe cine pedepsi(de fapt ar fi terbuit să se autopedepsească)
    • +3 (3 voturi)    
     Corlatean confirma (Vineri, 7 noiembrie 2014, 22:22)

     Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

     Ministrul de externe confirma ca statul roman nu are capacitatea de a asigura votul romanilor din diaspora - 3.5 milioane de romani. Asta e un motiv suficient de amanare a turului 2.
     • +1 (1 vot)    
      daca altfel nu se poate... (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 9:56)

      bullet_dodger [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

      Aratati-le ca aveti voi capacitatea de a mobiliza orice prieten, prietena si rude din tara care sa mearga la vot si sa alunge ciumatii astia de la putere!
   • +3 (3 voturi)    
    La fel a fost în Bruxelles (Vineri, 7 noiembrie 2014, 20:06)

    Gigel Duru [utilizator] i-a raspuns lui MPop

    Deşi aparent personal era destul, cred că erau 7-8 inşi în comisie, doar una sau două persoane scriau datele votanţilor în listele speciale, aşa că o cabină de vot în plus este frecţie la piciorul de lemn.

    Evident, aşa zisele măsuri sunt bune de dat pe sticlă, dar au fost alese în mod conştient pe criteriul de a nu a avea nimic de a face cu problema. Dar nimic nu mă miră la mistificarea de care este în stare această hoardă de bandiţi numită guvern.
   • +6 (6 voturi)    
    Cabinele erau goaleeeee (Vineri, 7 noiembrie 2014, 20:20)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui MPop

    Se astepta la luatul datelor in Paris ! Masura care sa ia ochii fraierilor.
    Bataie de joc continua. Dar tot votam ! Si votam si votam !
    Intr-o zi o sa vina votul prin corespondenta si la 3-4 mil de expati PSD-ul o sa fie istorie
  • +16 (16 voturi)    
   . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:53)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

   O tara intreaga in exil a fost umilita.
   Parchetele si DNA nu au reactionat la frauda iar CCR a legalizat-o prin respingerea a 23 de contestatii, inclusiv cea a Monicai Macovei.
   Institutiile statului au cazut.
   PSD va frauda alegerile pana cand va iesi Ponta indiferent de ce vom vota noi.
   • +6 (6 voturi)    
    . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 18:16)

    calin22 [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

    Nu e chiar asa. Legea spune clar ca alegerile pot fi anulate daca se constata fraude/nereguli atat de mari incat acele fraude/nereguli sa poata schimba rezultatul alegerilor. In cazul de fata tot Pona cu Iohannis ar fi mers in turul doi si eventual Macovei era pe locul 3 cu vreo 8-10%. Deci nu ar fi avut rost sa se repete alegerile.
    Sa vedem totusi ce se intampla la turul 2. Se intrevede un scor strans zic eu.
    Un calcul simplu ne arata cam asa:
    Iohannis ia procentele de la maghiari (vedeti judetele cu maghiari care au votat cu Iohannis categoric fata de Ponta), de la Monica Macovei va lua cam 99% din voturi, de la Udrea iarasi aproape toate. De la Tariceanu as zice ca vor beneficia 50%-50% Ponta si Iohannis.
    Deci Iohannis e cam la 45% iar Ponta tot pe la 45%. Raman cei 10% sa incline balanta...
  • +6 (6 voturi)    
   ai perfecta dreptate (Vineri, 7 noiembrie 2014, 20:58)

   romania_curata [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

   - in tara sunt 18.000 sectii de votare pentru 12-14 milioane cetateni cu drept de vot, deci cam 1 sectie la 600 cetateni;
   - in diaspora sunt 260 sectii la 4-6 milioane cetateni ROMANI cu drept de vot, asadar cam 1 sectie la...DOUAZECI de mii de cetateni;
   - SI UN COPIL din ciclul primar poate calcula ca PRACTIC e imposibil a vota mai mult de 200.000 cetateni din diaspora!!!!!
   EXACT asta vrea cu ORICE PRET ponta, indiferent cati romani din tara sau din diaspora ar UMILI !!!
   PE CINE va mai incalzi decizia de demitere a 2-3 trepadusi in frunte cu /// de stanoevici?????
 • -31 (37 voturi)    
  mi se pare normal (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:19)

  Mazeta [utilizator]

  Nu se poate stat minimal și servicii maximale. Trebuie să ne hotărâm ce vrem.
  • +20 (22 voturi)    
   stat supradimensionat si servicii minimale (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:41)

   gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Pai nu avem stat minimal, taxele au tot crescut,
   iar cheltuierea cu alegerile este extrem de mica, de ex pomana data recent bisericilor de ponta probabil depaseste cheltuielile cu alegerile in strainatate.
  • +20 (20 voturi)    
   Am hotarat deeja (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:43)

   coldplayer211 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Vrem sa scoatem coruptii de la guvernare. Sa stii ca de munca cinstita nu se moare.
  • +20 (20 voturi)    
   Pai diaspora stie ce vrea...nu e lasata (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:49)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Despre asta e discutia dealtfel, romanii vor una....Pontalaul nu si nu.
  • +9 (17 voturi)    
   n-ai inteles (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:57)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ce inseamna statul minimal, statul minimal inseamna cu totul altceva, ca reglemantarile sunt minime, nu altceva
  • +14 (14 voturi)    
   Frauda (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:26)

   Withdrawal [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Mazeta aici e vorba de manipulare si frauda, nu de maximal sau minimal.

   Vrem oprirea fraudei, asta vrem....
 • +20 (20 voturi)    
  a murit democratia (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:45)

  gigi1 [utilizator]

  se pare ca in Romania democratia a murit, omul de rand are un singur mod de a spune ceva legat de cum este condus, un vot o data la 4/6 ani acum nu mai are nici asta, pentru ca fie este impiedicat sa o faca fie voteaza daca sta acasa fie voteaza turistii de mai multe ori, traim in dictatura psd democratia platita cu sange in 89 a murit acaparata de securisti.
  • +13 (13 voturi)    
   NU. democratia nu a murit (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:52)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

   Cel putin deocamdata. Ea oricum nu a fost pe deplin instalata pe la noi.
   A murit bunul simt al poporului roman. De fapt , poate acesta nu a existat niciodata . Parca Tutea spunea ca avem un popor idiot. Poate astia sintem.
   Personal nu cred ca se mai schimba ceva in mod democratic.
   Pina nu ne stringem 20-50 mii 100 de mii, in piata Constitutiei sa scandam si sa aruncam cu pietre in parlamentari nu se schimba nimic. Si cind spun sa aruncam cu pietre vorbesc adliteram.
   Pina nu mergem la sediile Antenelor sa le devastam nu se poate schimba nimic.
   • -7 (7 voturi)    
    . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:19)

    Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

    Democratia n-o fi fost pe deplin instalata la noi dar dreptul la vot sunt sigur ca a fost castigat prin sange. Si Petre Tutea a spus multe prostii.
 • +19 (21 voturi)    
  se poate, depinde DE VOI (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:46)

  natbl73 [utilizator]

  Am scris ca depinde de voi,
  -pentru ca eu sint in tara
  -pentru ca voi fiind afara, DA, intelegeti mai bine ca noi ce se intampla aici
  Nu sint idealist, stiu ca nu veti putea vota toti 3-4 milioane, dar fiecare din voi are in tara macar 2 parinti,bunici, frati, veri,...carora le puteti explica despre ce e vorba
  Alegerile au mai fost castigate ''de cei multi''. Haideti, de data asta, sa fim noi, ceilalti, cei care punem capat balciului.
  • +7 (7 voturi)    
   . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:50)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

   Ghita trimite gorilele in diaspora sa faca scandal, fosti condamnati sau informatori DIPI.

   http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/psd-pregateste-blocarea-votului-din-strai_265937.html
 • +14 (16 voturi)    
  solutie (Vineri, 7 noiembrie 2014, 15:48)

  nocomment [utilizator]

  votezi repede anti ponta si gata. lesi pe altul. (nu mai e ca in primul tur cu 14 posibilitati)
  • +5 (5 voturi)    
   . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:59)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui nocomment

   Nu poti vota repede pentru ca trebuie sa astepti pana iti scrie toate datele de pe buletin. Diaspora va fi din nou blocata sa voteze!
 • +19 (19 voturi)    
  va creşte cu cât, cu 10%, 50%, 100%, 200%? (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:00)

  outside_the_wall [utilizator]

  De ex., la Londra, ar fi nevoie de capacitate cel puţin triplă! parcă văd că cresc numarul de cabine de la Wembley de la 3 la 4. Praf în ochi! Premierului Ponta îl ajută pe candidatul Ponta ca să câştige alegerile. Asta e democraţia tătucului său, Ilici. Nu am nicio aşteptare de la un om a cărui întreagă carieră e bazată doar pe fraudă şi pe minciună!
  • +3 (3 voturi)    
   Respect (Vineri, 7 noiembrie 2014, 20:06)

   Calinul [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

   Astia vor face 15-20 de cabine de vot dar tot 2 stampile vor avea deci iara ne fura...sa sti ca sant in stare putregaiurile rosii.
 • +25 (25 voturi)    
  O PROPUNERE PTR DIASPORA (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:03)

  lamaie [utilizator]

  Daca in data 16 nov. ROMANII DIN DIASPORA nu vor putea vota toti cei care se vor prezenta la urne le-as propune, si sa analizeze cei care pot transmite celor din diaspora, urmatorul lucru.
  Toti cei care au ramas , dupa ora 21, in afara sectiei de vot, sa intocmeasca RAPID TABELE CU NUMELE, CNP-UL si semnatura persoanei . Dupa aceea sa transmita prin e-mail, fax aceste liste la MAE SI AEP PENTRU A DOVEDI ca li s-a interzis dreptul constitutional de a vota, prin proasta organizare voita. Aceste liste pot fi utilizate si pentru o plangere penala la Parchetul General.
  Diaspora trebuie sa transmita celor din tara(rudelor) sa nu mai voteze cu plagiatorul rosu!!! Pacat de munca si banii pe care ii trimit in tara. Cei de aici au obligatia , macar atat, sa nu voteze cu plagiatorul.
  • +5 (5 voturi)    
   . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:48)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui lamaie

   Guvernul Ponta pro-rus s-a saturat sa se mai joace de-a democratia cu diaspora, ce nu intelegeti? vreti si un desen?
  • +7 (7 voturi)    
   Se face o poza a listei, cu mobilul, (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:30)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui lamaie

   se face o poza si cu situatia in situ, se ataseaza si se trimit pe loc prin e-mail de pe telefon. Dar nu asta e scopul! Sa se faca plangere! Ci sa fie rasturnata mafia rosie!
 • +16 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:07)

  [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
   . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:01)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui

   DNA si Parchetele tac, CCR a respins toate contestatiile. institutiile statului au fost neutralizate. Colonelul Dogaru a invins impreuna cu Rusia din spatele lui.
  • +6 (6 voturi)    
   Simplu: nu se vrea (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:43)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui

   In ro fac sectii de votare pentru 20 inscrisi pe listele permanente, in alte parti nu se poate nici macar una la 2000 de oameni!
 • +10 (10 voturi)    
  Trebuie pus presiune (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:16)

  Alor [utilizator]

  pentru alegerile viitoare sa se poata vota prin corespondenta.
  • +10 (10 voturi)    
   . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:06)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui Alor

   Deputatul Aurelian Mihai acum nici 2 luni a facut greva foamei in parlament pentru votul prin corespondenta, nu i-a pasat la nimeni si a fost dus cu salvarea la spital. PSD ne-a furat tara pe fatza!
 • +11 (11 voturi)    
  Mai, mai (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:19)

  Bazil [utilizator]

  ce mai respecta astia legea. Imi aduc aminte ca la referendumul din 2012, daca aveai diaree se putea vota si la buda. Sunt gretosi actualii conducatori. Scarba vesnica pentru ei.
 • +8 (8 voturi)    
  normal... (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:19)

  liviu_ [utilizator]

  cum era de asteptat!
  fac MINIMUL necesar cat sa nu se printa votacii rosii ca isi bat joc de popor, dar nimic mai mult..
  ar trebui dati in judecata la toate forumurile interne si internationale pentru nerespectarea constitutiei si a dreptului la vot !!!
 • +8 (8 voturi)    
  Prostie tip PSD (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:34)

  LiviuX [utilizator]

  Votul iti ia, mai ales la turul 2, maxim 10 secunde. Deci nu numarul de cabine e problema, ci cate persoane sunt la coada raportate la cati membri FAC TREABA in comisie respectiv cate sectii sunt.
  In Toronto, la alegerile pentru primar nici nu erau cabine, ci cutii de carton special facute, puse pe mese, doar cat sa asigure confidentialitatea votului. Deci si cheltuieli minime... Si erau vreo 10 in sectie. Dar ceea ce a contat era cum mergea treaba: la o coada de circa 50 persoane, am stat 10 min. Iar votarea s-a prelungit pana a votat TOATA lumea care era la coada, indiferent daca in sala, pe hol sau chiar afara. E un DREPT sa votezi!
 • +6 (8 voturi)    
  7 cabine X 1 minut timp mediu de vot (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:40)

  EMC2*2/2#@4 [utilizator]

  asta inseamna ca in cele 14 ore in care este deschisa sectia pot vota maxim 420 de persoane intr-o ora si 5880 in cele 14 ore.

  Si cum acei functionarei mai vor si pauza de masa si se vor misca si cu "talent" ... sa ne asteptam la votul a maxim 4000 de persoane in ziua de vot.

  Pe scurt ... Bataie de joc!!
  • -5 (9 voturi)    
   Cum asa ? (Vineri, 7 noiembrie 2014, 18:01)

   2020NewG [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

   420 de persoane in 60 minute ? Pai eu stiam ca anumiti simpatizanti voteaza la cateva secunde ( cazul 2009 de la Paris ) nu la 1 minut.

   Hai ca e bine !
   • +2 (4 voturi)    
    Tăticu, (Vineri, 7 noiembrie 2014, 21:08)

    Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui 2020NewG

    ia în mână un manual de aritmetică de clasa a treia şi incearcă să faci calcule. Chestia cu votul la 15 secunde ar presupune că TOŢI s-au aşezat în şir indian şi au mers unu câte unul la vot. În realitate la Paris au fost 7 cabine şi şirul s-a divizat şi s-a mers în paralel pe şapte rânduri.
 • +11 (13 voturi)    
  vot (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:41)

  gabi_1980 [utilizator]

  o idee ar fi daca lucrurile se degradeaza la vot sa chemam fiecare televiziunile locale.
  In cazul nostru, a romanilor din Belgia putem usor lua date de contact pentru a chema de ex rtbf-ul la sediul ambasadei.
  de ce sa nu aratam ce se intampla ?
  de ce sa nu stiu partenerii nostri europeni ce lectie de democratie ne e predata de guvernanti ?
  desigur ei nu au rusine. insa daca la ora 21.00 vor fi oameni acolo care nu vor fi votat si vom avea interviuri in direct cred ca va fi un ecou maret in media europeana suficient incat sa se ia masuri oficiale.

  remember martea neagra !

  hai ca putem. ce se intampla daca facem la fel la Londra, Paris, Bruxelles ... ?
  • +5 (5 voturi)    
   . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:09)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui gabi_1980

   Cred ca e o idee paguboasa sa asteptam sa ne faca altii treaba in locul nostru. Nu a functionat niciodata.
 • +9 (9 voturi)    
  Nu e suficient sa ai cabine suplimentare (Vineri, 7 noiembrie 2014, 16:49)

  beniaminqb [utilizator]

  Degeaba cresc numarul cabinelor de vot, daca vor exista tot 2,3 persoane care vor scrie cu pixul, incet, datele. Se va face coada inauntru, si se va ajunge la acelasi lucru ca in turul 1. Incredibil.
 • +10 (10 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:05)

  Melchisedec [anonim]

 • +8 (8 voturi)    
  Nesimtire bolsevica (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:11)

  Rhadoo [utilizator]

  Eu am alta intrebare. De ce acest om este inca ministru de Externe si nu si-a dat inca demisia?
  • +5 (5 voturi)    
   . (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:25)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui Rhadoo

   Pentru ca ne fura tara pe fatza.
   Au ingenunchiat toate institutiile statului, nu mai au nevoie sa se fereasca. Ei sunt la butoane.
 • +4 (6 voturi)    
  Nemtii din Germania sa voteze JWK (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:32)

  Maniu [utilizator]

  si sa-i faca petitie lui Merkel (care poate repercuta in Putin deci si in Ponta).
 • -6 (10 voturi)    
  Foarte Bine ! (Vineri, 7 noiembrie 2014, 17:59)

  2020NewG [utilizator]

  Sa se voteze in conditii normale, cu maxim 3-4 minute la om, nu cu un vot la 16 secunde ca la Paris in 2009.

  Vorba aceea: "hotii striga hotii " ! :-)
  • +3 (5 voturi)    
   Nu toti sunt redusi mintal (Vineri, 7 noiembrie 2014, 19:36)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui 2020NewG

   ca tine, sa aiba nevoie de 3-4 minute pentru a pune o stampila pe unul din doi candidati. Iar daca te referi la timpul total, nu cel de vot propriu-zis, citeste mai sus.
 • +1 (1 vot)    
  Gâlceavă (Vineri, 7 noiembrie 2014, 18:09)

  Tzipar [utilizator]

  Dar știe cineva care sunt prevederile legale?
  S-au mai organizat alegeri în străinătate. S-a respectat legea?
 • +5 (5 voturi)    
  Eu cred (Vineri, 7 noiembrie 2014, 18:21)

  bancheru83 [utilizator]

  Mae s a consultat cu toti primarii din teleorman si olt si in urma unor lungi discutii s a ajuns la aceasta decizie.antena 3 nu se prinde in diaspora!!!!
 • +4 (4 voturi)    
  Niste marionete! (Vineri, 7 noiembrie 2014, 18:38)

  tudorr [utilizator]

  Un gunoi de om!
 • +2 (2 voturi)    
  Degeaba (Vineri, 7 noiembrie 2014, 18:53)

  nescu [utilizator]

  O fi greu sa mareasca numarul de sectii, ca deh, "distinsii" parlamentari sunt in vacanta parlamentara, deci nu pot vota o amarata de ordonanta de urgenta, insa nu cred ca ar fi o problema din punct de vedere legal sa dubleze/tripleze numarul de persoane din sectie.

  Fara sa dublezi numarul personalului tot degeaba.
  Poti sa pui si 1000 de cabine, daca tot 3 insi completeaza datele, cabinele si stampilele stau degeaba.
 • +5 (5 voturi)    
  Logica PSD-ista (Vineri, 7 noiembrie 2014, 19:45)

  Vlad-I [utilizator]

  Se vor face din nou cozi la urne.

  Daca iese Iohanis oricum ministrul de extere cu fata de cioban pleaca.

  Daca iese Ponta, cine sa-l pedepseasca si ce sa faca alegatorii de dreapta ? sa faca din nou alegeri ?


  PSD-ul a facut gesturi mult mai grave , de ce nu ar face si acum acelasi lucru.
 • +1 (1 vot)    
  Mda! (Vineri, 7 noiembrie 2014, 23:01)

  Miscarea Focul Dacic [utilizator]

  Vă jucați cu focul domnilor guvernanți. Vă jucați cu focul...
 • +1 (1 vot)    
  Arogantul Corlatean (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 2:45)

  GRANDFATHER [anonim]

  Crede ca functia pe care o ocupa pe nedrept este o sinecura viagera! Nu sesizeaza ca diplomatii profesionisti din MAE nu dau doi bani pe inganfarea si ifosele lui! Nu sesizeaza precaritatea situatiei in care se afla si nu a inteles ca "diaspora romaneasca" nu este formata doar din "capsunari", "cersetori" si "prestatoare"!
 • 0 (0 voturi)    
  isi bate joc de noi (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 6:56)

  vali2 [utilizator]

  In belgia la reprezentanta romaniei unde s-a stat la coada cu orele erau 5 cabine si 6 membri in comisie.
  Maxim e 7 cabine si 7 membri. Asta e praf in ochi, nu vrea sa ne lase sa votam.

  Vezi ce zice unul din membrii biroului electoral Brux: http://www.rombel.com/stiri-belgia/56235-marturie-membru-al-biroului-electoral-nr-24-bruxelles.html

  Corlatean, rezolva urgent situatia si dupa aia da-ti demisia, poate asa scapi de puscarie!!! E fapta penala impiedicarea votului cu buna stiinta!
 • 0 (0 voturi)    
  E normal: nu poate guvernu' deschide noi sectii (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 7:55)

  ofCAER [utilizator]

  inainte da a fi terenul pregatit!
  Cu antena3, romaniatv s.c.l.
  Si cum astea "nu bat" in cele strainatati, cum vreti voi, ma, sectii in plus?!
 • 0 (0 voturi)    
  voturile (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 11:20)

  sareta [utilizator]

  Lipsa sectiilor va fi compensata de alianta facuta cu cel care a facut-o curva pe nevasta candidatului !! Grozav....
 • +1 (1 vot)    
  Oho, Corlatene... (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 12:03)

  Gladiatorul [utilizator]

  ...voi aveti nevoie de banii lor, nu de voturile lor. N'asa tovarase?
 • 0 (0 voturi)    
  Sfidare or inconstienta in declaratia lui Corlatea (Duminică, 9 noiembrie 2014, 16:32)

  andreesanu [utilizator]

  Cind spui ca nu vei organiza sectii de votare acolo unde sunt multi romani esti inconstient si trebue sa fii dus la doctor cu forta,iar daca sfidezi legea atunci este un caz penal de impiedicare a romanilor din diaspora sa voteze,si trebuie ca BEC si Parchetul general sa se autosesizeze.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by