Candidatul independent la prezidentiale Monica Macovei a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul de campanie, ca a depus plangeri penale la Parchet, atat in nume propriu, cat si in numele cetatenilor, impotriva premierului Victor Ponta, a ministrului de Externe Titus Corlatean si a ministrului pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, dar si impotriva presedintilor sectiilor de votare din strainatate care au impiedicat dreptul la vot al romanilor. Monica Macovei ii acuza pe premier si pe cei doi ministri ai cabinetului sau de incalcarea a trei articole din Codul penal: impiedicarea dreptului la vot, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu.

Foto:

"Nu putem trece peste turul I. Romania va ramane cu eticheta de tara in care se fraudeaza alegerile", spune europarlamentarul. Monica Macovei a mai anuntat miercuri ca "Astazi ii trimit domnului Iohannis o scrisoare cu cerintele minimale pentru statul de drept din Romania. Daca este de acord cu ele, electoratul meu poate ca il va vota, daca nu, nu."

  • Citeste in atasament scrisoarea transmisa de Monica Macovei lui Klaus Iohannis.

Principalele cerinte ale Monicai Macovei adresate lui Klaus Iohannis in scrisoare sunt pastrarea directiei Romaniei catre vest, in principal pastrarea parteneriatului strategic cu SUA si NATO, sa nu promulge legea gratierii si amnistiei si sa declanseze un referendum national pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor.

Monica Macovei ii mai cere lui Iohannis, in scrisoare, sa isi ia angajamentul de a respecta independenta justitiei si de a face tot ce ii sta in putinta pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de coruptie si evaziune fiscala, dar si sa respinga proiectele de tip Rosia Montana.

  • "Astept un raspuns de la domnul Iohannis tot sub forma unei scrisori. In acel moment eu voi vota cu domnul Klaus Iohannis, alegatorii mei, care sunt oameni liberi, daca vor fi satisfacuti de acest demers al meu si de eventualele promisiuni ale lui Klaus Iohannis, vor merge la vot", a adaugat Monica Macovei.
  • "Pentru ca in turul II avem de ales din pacate intre Victor Ponta si Klaus Iohannis, sa fim intelesi, nu e nimic de negociat. Nu cer pozitii, nu cer functii, nu cer contracte, nu cer nimic. Cer respectarea unor principii pentru care lupt de ani de zile. Nu intru in niciun Guvern, nu doresc nicio functie, nu am cerut nicio functie, nu accept sa intru in niciun Guvern", a precizat Monica Macovei.
  • Macovei a subliniat ca "Trimit aceasta scrisoare domnului Iohannis si nu i-o voi trimite si domnului Ponta, pentru ca nici eu, nici electoratul meu nu avem asteptari de la domnul Ponta. Domnul Ponta ne duce spre rusi, ne minte in fiecare zi. Ca atare, singura persoana careia ii trimit aceasta scrisoare este domnul Iohannis."
  • Monica Macovei a mai declarat, miercuri, ca va infiinta in perioada urmatoare un ONG care "va ramane si nu va disparea, nu se va transforma intr-un partid" si ca va incepe strangerea de semnaturi pentru un nou partid politic.