​​Liderul PNL Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, a explicat miercuri de ce refuza invitatia contracandidatului sau Victor Ponta, la patru dezbateri electorale organizate de televiziuni private, aratand ca, in opinia sa, o solutie foarte buna ar fi sa se dea curs invitatiei lansate de Universitatea de Vest din Timisoara. Iohannis a evidentiat simbolistica unei dezbateri finale intre candidatii la presedintia Romaniei, la 25 de la Revolutie, care sa se desfasoare la Timisoara.

"Am primit o invitate de la Universitatea de Vest din Timisoara si asta mi s-ar parea o solutie foarte buna, la 25 de ani dupa Revolutie, dezbaterea finala intre candidatii la presidentie sa se faca la Timisoara", a declarat Iohannis.

Candidatul ACL a explicat ca "nu este dl Ponta in pozitia sa imi faca mie program, nici televiziunilor, si nici reprezentantilor media. Dincolo de aroganta specifica, este totusi unul dintre 2 candidati. Punct."

"Mass media nu se compune din televiziuni, se compune si din televiziuni, presa scrisa si media pe internet, plus alte forme speciale de comunicare. Dupa parerea mea, un minim respect fara de media si un tratament egal presupune o platforma la care absolut toti au acces in mod egal, fara negocieri prealalbile. Deci, o dezbatere pe teren neutru pe o platforma unde toata lumea are acces nu poate fi intr-un studio al unei televiciziuni private, cu tot respectul fata de televiziunile private", a mai afirmat liderul PNL.