Ziua de 4 noiembrie a marcat cateva reevaluari in politica romaneasca, prin noile aliante Ponta/Tariceanu si Corneliu Vadim Tudor/Gabriel Oprea, in conditiile in care, pana nu de mult, aceste persoane se jigneau aprig: Ponta sugera ca Tariceanu are o problema cu barbatia iar Vadim il facea tigan pe Gabriel Oprea si avea si el o problema cu barbatia actualului prim ministru.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Ce spunea Ponta in 2006 despre premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu, in prezent aliat al sau, la dezbaterea unei motiuni de cenzura, facand referire la celebra replica a lui Nastase "Va invit sa-mi numarati ouale".

"Domnul Slabiceanu, Moliceanu... cum ii mai spuneti... Razgandeanu! Un fost prim-ministru a venit in fata Parlamentului si v-a zis sa-i numarati ouale. Nu o sa traim acest moment cu Tariceanu. Nu o sa vina, pentru ca nu avem ce sa-i numaram, din pacate..." (De notat ca, tot in acest discurs, in intreba pe Crin Antonescu, cu care a fondat USL, ce e mai bine sa fie, "cocor sau very important papagal".)

Corneliu Vadim Tudor a purtat un razboi in paginile ziarului sau Tricolorul cu Gabriel Oprea, presedintele UNPR, adica tocmai partidul cu care a anuntat ca se aliaza marti pentru a-l sustine pe Victor Ponta:

"Hai sa (ne) ridem cu chelnerul rom (vine baiatul!) Gabriel Oprea!

Din uimire in uimire! Stiti cite semnaturi se lauda fostul ospatar Gabriel Oprea ca a strins UNPR pentru candidatura lui Victor Ponta? Nu mai putin de 1.000.000! Cu alte cuvinte, atitia membri, sau simpatizanti ar avea facatura aia de 'partid', plini de traseisti si fripturisti"

Alte cateva titluri din ziarul Tricolorul:

Vadim Tudor i-a dedicat in trecut o poezie lui Victor Ponta, cu titlul "Mr pirt zi curva popii", redescoperita de Kamikaze si care se termina cu strofele:

"Astfel de anomalie

Nu s-a mai vazut pe-aici

Nu e om, e o stafie

Solduri mari si umeri mici

Tata-socru, ce idee

A pontat la fundul lui

Nu-i barbat, dar nici femeie

Face pofta orisicui".`