Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marti, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca Uniunea decide joi privind sustinerea in turul doi al alegerilor prezidentiale, dar ca intentia e de a merge in continuare in coalitie, el precizand ca experienta UDMR cu Tariceanu premier a fost foarte buna, relateaza Mediafax.

Kelemen Hunor a precizat ca in cadrul coalitiei premierul a prezentat optiunea sa pentru Calin Popescu Tariceanu, ca prima varianta pentru functia de premier.

"Noi avem o experienta foarte buna cu domnul Tariceanu in Guvern, perioada 2004-2008, am guvernat impreuna patru ani de zile. Avem un acord de coalitie de guvernare pana in 2016. In cazul in care aceasta coalitie, intarita cu Partidul Liberal Reformator, eu cred ca este un lucru extraordinar de bun pentru Romania", a spus liderul UDMR.

Kelemen a anuntat ca decizia privind sustinerea in turul doi va fi luata joi, in cadrul formatiunii, cand vor fi analizate rezultatul alegerilor si toata situatia.

"Astazi, la intrebarea cea mai importanta a dumneavoastra nu pot sa raspund. Intentia noastra este de a merge in continuare in coalitie", a mai declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Protocolul cu PRM e treaba UNPR, nu e o coalitie. Parerea mea fata de Corneliu Vadim Tudor e aceeasi

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mai declarat, marti, intrebat in legatura cu protocolul semnat de UNPR cu PRM, ca este treaba UNPR, deoarece nu este vorba despre Coalitie, iar PRM nu este partid parlamentar.

"Eu nu am vazut aceasta colaborare, am vazut ca UNPR a semnat pentru turul doi cu PRM, asa cum PRM l-a sustinut si pe Traian Basescu in 2004, in 2009 pe Geoana, este treaba lor, este treaba UNPR, pe mine nu ma priveste acest lucru, pentru ca nu este vorba de Coalitie, nu e vorba de un partid parlamentar. Deci nu ne intereseaza, este treaba UNPR cu PRM", a afirmat Kelemen Hunor.

El a adaugat ca nici macar nu a semnat PSD cu PRM, ci UNPR, aratand ca fie care cauta sustinere in turul doi si isi face o strategie, iar el nu discuta aceasta strategie.

"Nu e vorba de un partid parlamentar, Slava Domnului, nu e vorba de o coalitie de guvernare, Slava Domnului", a mai spus Kelemen, adaugand ca parerea sa fata de Corneliu Vadim Tudor nu se schimba.

Secretarul general al UNPR, Neculai Ontanu, si Corneliu Vadim Tudor au prezentat, intr-o conferinta de presa, protocolul de sustinere in turul 2 la prezidentiale pentru Victor Ponta, liderul PRM mentionand ca demersul sau nu are nicio legatura cu sprijinul oferit de UDMR actualului premier.