Aproximativ 100 de romani s-au strans, luni seara, in apropiere de Ambasada Romaniei la Paris, pentru a protesta fata de ingradirea dreptului la vot in primul tur al alegerilor prezidentiale, potrivit Mediafax. Luni seara, intre 18:00 si 20:00 (ora locala), circa 100 de romani s-au adunat, in ploaie, in apropiere de Ambasada Romaniei la Paris, in urma unei initiative lansate pe Facebook.

Acestia au purtat steaguri si au scandat "Dreptate si onoare calcate in picioare!", "Nu uitati de ea, Constitutia!", "Dreptul la vot!".

Organizatorii protestului au obtinut autorizatie de la autoritatile franceze pentru doua ore, dar nu au avut voie sa protesteze in fata Ambasadei, ci in apropiere.

"Votul meu este un drept constitutional. Nimeni nu are dreptul sa-mi ingradeasca dreptul la vot. Prin acest eveniment va invitam sa luati atitudine indiferent de afinitatile dumneavoastra politice si sa fim uniti pentru a ne proteja dreptul nostru constitutional", se arata in indemnul lansat pe Facebook.

Duminica seara, cu cateva minute inaintea inchiderii urnelor, la intrarea pe Rue de l'Exposition, unde se afla sediul Ambasadei Romaniei la Paris si cel al Institutului Cultural Roman, se aflau cateva sute de persoane care au stat la coada ore in sir pentru a vota. O parte dintre acestea au intrat cu forta in ambasada, in speranta ca, daca se vor afla in incinta acesteia, isi vor putea exercita dreptul de vot.