Victor Ponta a obtinut 66,6% din voturi in comuna Bara din judetul Timis, in care se afla si satul natal al Patriarhului Daniel, scrie ziarul local redesteptarea.ro. Comuna Bara, cu satele apartinatoare Bara, Dobresti, Lapusnic si Radmanesti, este una dintre cele mai mici comune din Timis si un numar mic de alegatori - in total au fost 259 de voturi valabil exprimate, dintre care 66,63% au mers la candidatul PSD.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Din statistica realizata pe fiecare sat in parte reiese ca Victor Ponta a obtinut cel mai bun scor, de 74%, in satul Lapusnic, unde au votat 50 de alegatori. In clasamentul pe comuna, satul natal al Patriarhului Daniel, Dobresti, ocupa locul doi, cu un procent de 66,67%. Pe locul trei se afla Radmanesti cu 65%, iar pe ultimul loc este plasat satul Bara, 60,87%. Media procentelor obtinute de Victor Ponta in cele patru sate arata un scor pe comuna de 66,63%.

Din cele 259 de voturi valabil exprimate din comuna Bara, Klaus Iohannis a obtinut 41. In statistica realizata de PSD mai apare Kelemen Hunor, care a obtinut patru voturi si Dan Diaconescu, care a fost votat de 19 alegatori.