Candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, duminica seara, dupa incheierea votului pentru turul intai, ca "De acum lupta se da intre mine si Victor Ponta. Sunt singurul candidat ramas in cursa dispus sa garanteze independenta justitiei si statul de drept. Ii chem alaturi de mine pe toti romanii care vor ca legea sa fie lege si nu vor ca toata puterea sa fie in mainile unui singur partid." Victor Ponta si Klaus Iohannis se claseaza pe primele doua locuri ale tuturor celor 4 exit-poll-uri realizate de televiziunile de stiri, ei fiind candidatii care merg in turul al doilea al alegerilor.

Klaus Iohannis in studioul HotNewsFoto: Hotnews

Declaratiile lui Klaus Iohannis:

Am ramas doi candidati, eu si Victor Ponta.

Este evident acum pentru oricine ca romanii au de ales intre doua variante: Romania lucrurul bine facut - o Romania normala, si o Romanie a lucrului prost facut, a minciunii, a scandalului.

De acum lupta se da intre mine si Victor Ponta.

Sunt singurul candidat ramas in cursa dispus sa garanteze independenta justitiei si statul de drept.

Ii chem alaturi de mine pe toti romanii care vor ca legea sa fie lege si nu vor ca toata puterea sa fie in mainile unui singur partid.

Rezultatul arata foarte clar ca romanii au votat corect.

Este regretabil sa observam ca din cauza proastei organizari a alegerilor, in tara si in straintate au ramas multi romani care nu au putut sa isi exercite dreptul la vot. Au ramas foarte multi oameni in diaspora in fata sectiilor de votare.

Cer din nou BEC sa prelungeasca timpul alocat votarii pentru a da sansa si celor din tara, si celor din diaspora sa-si exercite dreptul la vot.

Romanii au aratat clar prin acest vot ca vor altfel de politica.

Mai este o batalie de dat pe 16 noienbrie si vom castiga.