Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, si Catalin Predoiu (PDL) au cerut, duminica, demisia Guvernului Ponta pentru proasta organizare a alegerilor. In schimb, candidatul Aliantei Crestin-Liberale PNL-PDL, Klaus Iohannis, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj in care le multumeste celor care au iesit la vor "in ciuda organizarii defectuoase a procesului de votare".

"Cerem demisia Guvernului Ponta pentru proasta organizare a alegerilor si pentru ca ii impiedica pe romani sa-si exercite dreptul de vot", a declarat duminica seara Daniel Serban, managerul de campanie al candidatului independent Monica Macovei.

"In ciuda organizarii defectuoase a procesului de votare, oamenii s-au mobilizat si au participat in numar mare la vot, atat in tara, cat si in diaspora. Le multumesc tuturor romanilor care si-au exercitat acest drept fundamental al democratiei si ii chem pe cei ce inca nu au votat, sa o faca! Noi avem astazi sansa istorica de a alege Romania in care vrem sa traim si pe care vrem sa o lasam mostenire generatiilor ce vor urma!" a scris Klaus Iohannis pe Facebook.