Prima sectie unde procesul de votare a luat sfarsit este Noua Zeelanda/Auckland, datorita diferentelor de fus orar. Aici, procesul de votare a inceput sambata, la ora 20:00 ora Romaniei. Potrivit rezultatelor publicate de stiripesurse.ro, Klaus Iohannis, candidatul ACL, a castigat in preferintele romanilor din Noua Zeelanda.

AlegeriFoto: Agerpres

Potrivit rezultatelor de la vot publicate de stiripesurse.ro, pe primul loc in scrutinul organizat in Noua Zeelanda este Klaus Iohannis, urmat de Monica Macovei si Elena Udrea. Pe locul patru este Victor Ponta, iar ordinea celorlalti candidati in alegerile prezidentiale este Calin Popescu Tariceanu, Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar, Teodor Melescanu, Dan Diaconescu si Kelemen Hunor, conform optiunilor romanilor din Noua Zeelanda prezentate de sursa citata.

Avand in vedere diferentele de fus orar, procesul de votare pentru alegerea Presedintelui Romaniei a inceput in afara tarii, la sectia de votare organizata in Noua Zeelanda (Auckland), in cursul serii de sambata, la ora 20:00, ora Romaniei (ora 7.00, ora locala), si se termina la sectiile de votare de pe coasta de Vest a SUA si Canada (Vancouver) in cursul diminetii de luni, ora 7.00, ora Romaniei (ora 21.00, ora locala).

Citeste si: