Alianta Crestil Liberala (ACL) acuza nereguli "foarte grave" in desfasurarea procesului electoral la sectia de votare nr.78 din Voluntari (jud. Ilfov). Potrivit unui comunicat de presa transmis de PNL, presedintele sectiei de votare i-ar fi obligat pe membrii comisiei de votare sa semneze "in alb" procesul verbal, in caz contrar amenintandu-i ca vor fi exclusi din componenta sectiei.

ACL sustine ca presedintele sectiei de votare in discutie, Alexandra Verdes, i-ar fi obligat, sub amenintari, pe membrii comisiei de votare sa semneze "in alb" procesul verbal.

Conform legii 370/2004, art.49 alin.1 "dupa deschiderea urnelor si numararea voturilor, presedintele biroului electoral al sectiei de votare intocmeste un proces verbal...". De asemenea, potrivit art. 55 lit. s din legea citata este interzisa intocmirea "de catre birourile electorale ale sectiilor de votare a proceselor verbale cu incalcararea dispozitiilor legii", noteaza ACL.

In comunicatul de presa se precizeaza ca Partidul National Liberal a solicitat BEJ Ilfov inlocuirea de urgenta a Alexandrei Verdes din functia de presedinte al sectiei de votare nr.78 din localitatea Voluntari si ca va depune plangere penala impotriva acesteia pentru infractiunea de fals intelectual.