Administratorii de camin din Complexul Grozavesti-Regie au retinut, din 1 octombrie, la indemnul unei organizatii de tineret a unui partid din Guvern, actele de identitate ale studentilor care au cerut viza de flotant, pentru vot multiplu duminica, sustine ACL, care cere Politiei sa faca cercetari.

"In ultimele zile, au fost semnalate o serie de fapte care contravin legislatiei electorale. Frica generata de faptul ca prezidentiabilul Victor Ponta nu va reusi sa obtina scorul care s-a incercat sa fie acreditat prin purtatorii de mesaje impinge PSD sa incerce sa fraudeze scrutinul din 2 noiembrie", se arata intr-un comunicat difuzat sambata de ACL si citat de Mediafax.

Alianta Crestin-Liberala a precizeaza ca a atras atentia de la inceputul saptamanii asupra impunerii de catre PSD, cu girul prefectilor, a unor presedinti de sectii de votare care sunt membri activi ai partidului condus de candidatul Victor Ponta.

"Ne-a fost adus la cunostinta un caz extrem de grav de catre un student, administratorii de camin din Complexul Studentesc Grozavesti-Regie au retinut inca de pe data de 1 octombrie actele de identitate ale studentilor care au solicitat viza de flotant si nu le-au eliberat nici pana in ziua de azi motivand ca procedura este una greoaie datorita numarului foarte mare de solicitari. Cel mai multi dintre studentii carora le-au fost oprite abuziv actele de identitate au incercat pe toate caile sa isi recupereze documentele. Tot studentii ne-au spus ca administratorii au procedat la retinerea buletinelor la indemnul unei organizatii de tineret a unui partid politic aflat in arcul guvernamental pentru a le folosi duminica la vot multiplu. Atragem atentia institutiilor statului, care au obligatia de a reglementa si a asigura corecta desfasurare a campaniei electorale, sa sanctioneze astfel de derapaje de la lege", se arata in comunicat.

ACL cere politiei si autoritatilor competente sa efectueze cercetari si sa ia toate masurile necesare pentru eliberarea actelor de identitate si sanctionarea conform legii a celor vinovati.

UPDATE Gabriela Firea: ACL intoxica opinia publica, nu exista nicio ilegalitate in privinta buletinelor studentilor din Regie

In replica, purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a transmis sambata intr-un comunicat ca "nu exista niciun fundament in acuzatiile ACL referitoare la buletinele unor studenti din Bucuresti, aflate la Politie".

"Bineinteles ca nu este nimic ilegal sau politic in cele semnalate de ACL vis-a-vis de situatia din unele camine din Complexul Studentesc Grozavesti-Regie, unde buletinele se afla la Politie pentru vizele de flotant. Daca cei din ACL ar cunoaste legea, ar sti ca in momentul in care studentii se cazeaza, pe baza contractului de cazare, cartile de identitate se strang la administrator si se trimit la sectia de politie pentru viza de flotant. Trebuie inteles ca aceasta procedura se desfasoara centralizat, iar universitatile nu au nicio implicare", arata Gabriela Firea.

"Sunt 23.000 de studenti in campusurile din Sectorul 6, deci trebuie puse 23.000 de vize de flotant. Cazarile au tinut pana pe 7 octombrie. Astfel, in mai putin de 20 de zile lucratoare, si dat fiind si numarul mare de cereri, nu a fost timp suficient pentru a fi puse toate vizele. Dar orice student poate sa mearga oricand la Politie pentru a-si cere buletinul", sustine ea.

"Cei din ACL incearca sa dea o tenta politica acestui caz, pregatind terenul pentru o infrangere cu un scor foarte mic prin invocarea unor fraude inventate. Nu este prima oara cand oamenii lui Basescu apeleaza la o asemenea strategie", mai afirma purtatorul de cuvant al PSD in comunicat.