Elena Udrea a afirmat joi ca fotografiile in care apare alaturi de Alina Bica, procurorul sef DIICOT, la Paris sunt rezultate dintr-un "filaj" al serviciilor secrete si au fost realizate "pe cheltuiala statului roman". "Este evident ca e vorba de un filaj al serviciilor secrete care pe cheltuiala statului roman au supravegheat trei femei aflate intr-un week-end privat", a spus Udrea intr-o conferinta de presa, subliniind ca "a fost o vizita privata, fiecare si-a platit vizita" si acuzand faptul ca "este o lucratura tipica a Serviciului de Informatii Externe". Udrea a precizat ca are o relatie de "amicitie" cu Alina Bica, procurorul-sef al DIICOT, cu care "obisnuia", cand avea timp, sa "sa mai iesim la teatru, sa mai mergem la un film".

Elena UdreaFoto: HotNews.ro

Cele mai importante declaratii ale Elenei Udrea:

Atacurile nemaintalnite la adresa unui candidat cu numai cateva zile inaintea votului sunt justificate de interesul celor intrati in competitie si al celor care se afla in spatele lor de a prelua puterea.

Ma bat nu numai cu contracandidatii, ma bat si cu serviciile secrete.

In spatele lui Ponta si Iohannis, doi candidati slabi, doua marionete, se afla oameni corupti, moguli, dar si reprezentanti ai serviciilor secrete.

Miza o reprezinta voturile pe care Elena Udrea le va avea in turul I, in situatia in care, desigur, aceste voturi nu ma vor duce in finala.

Miza o reprezinta demobilizarea electoratului Elena Udrea pentru Ponta, pentru Iohannis miza o reprezinta mutarea acestui electorat care sa nu voteze cu mine, sa voteze cu Klaus Iohannis.

Am vazut astazi pe un site, pe un blog creat cu acest scop, fotografii cu mine intr-o vizita privata, intr-un weekend cu doua prietene, doua femei apropiate de varsta mea. Avem o relatie de prietenie si nu vad nimic vinovat in a fi cu o prietena, la masa, in tara sau in afara tarii.

Pe Alina Bica o cunosc de 5 ani, am fost colege in Guvern, avem o relatie de amicitie.

Doamna Bica mergea la o intalnire oficiala la Haga si a si plecat in acel weekend cu trenul.

Intamplator, 3 femei se aflau in acea duminica la Paris si au fost fotografioate profesionist.

Este evident un filaj al serviciilor secrete, pe banii statului, 3 femei au fost urmarite timp de 48 de ore.

Modul in care aceste fotografii sunt facute, de la distanta, profesionist, cu aparatura de specialitate, de sus, indica ca e clar ca nu poate fi vorba de paparazzi, arata ca cei care le-au facut sunt profesionisti.

S-au cerut facturi de la hotelul la care am stat, facturi care au fost date de la receptie, un hotel altfel foarte serios, pe care desigur il voi actiona in judecata, care nu puteau fi date decat unei institutii care le-a cerut.

Fotografiile au fost facute in februarie 2014, iar nota de la receptia hotelului a fost ceruta in septembrie 2014, dupa ce mi-am depus candidatura. Niciun ziarist nu ar fi tinut secrete fotografiile noua luni de zile. E o actiune a serviciilor secrete.

Este tehnica de manipulare clasica, in ultima joi din campanie, spun manualele de manipulare, iesi cu o bomba: Elena Udrea, intr-un weekend cu doua prietene la Paris.

Nu am niciun dosar deschis la DIICOT. Dosarul in care am fost martora s-a inchis in 2010, inainte ca Alina Bica sa vina la condicerea DIICOT.

Temerea pe care o am este legata de ce se poate intampla: avem un candidat in campanie impotriva caruia nu joaca doar structurile politice din spatele contracandidatilor, ci si serviciile secrete.

Dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni va fi un vid de putere, o batalie pe cine sa preia cu adevarat puterea in Romania.

Victor Ponta este un candidat slab, santajabil, Iohannis e un candidat slab.

Este o presiune extraordinara asupra mea si se cere retragerea mea din competitie.

Este o lupta extraordinara pe care o duc nu pt mine, nu pt partidul pe care il reprezint, ci pentru democratie. Nu ma voi retrage.

Luni, 27 octombrie, am fost fotografiata in propriul meu apartament, apartament cu chirie in care locuiesc, locuiesc la parter, livingul este pe doua laturi, spre miezul noptii am fost fotografiata in propria locuinta.

Nu as vrea sa mai retraiesc vremurile in care tatal meu, Dumnezeu sa il ierte, ma punea sa ascult pe scari in timp ce el asculta Europa libera.

Nu m-am gandit niciodata ca sunt urmarita, eu sunt un om care gandeste liber.

Citeste si: