Stenogramele ultimei sedinte de Guvern vor demonstra daca Executivul a dat aviz pozitiv sau negativ in privinta legii ce pedepseste dezvaluirea de informatii din dosare aflate in curs de cercetare. O spune la RFI candidatul independent la Presedintie, Monica Macovei. Ea considera ca legea respectiva este "o ingradire majora a libertatii presei si a dreptului publicului la a fi informat".

Guvernul a anuntat initial ca a avizat favorabil legea senatorului PSD, Serban Nicolae, dupa care a revenit si a precizat ca avizul a fost nefavorabil, punand totul pe seama unei "erori tehnice".

Monica Macovei ar vrea sa vada stenogramele sedintei de Guvern: "Nu poti sa crezi nimic. Sedinta de Guvern avusese loc, sunt stenograme. Dupa aceea a aparut un comunicat cum ca avizul nu mai e pozitiv, e negativ. Ce-au facut? Au masluit stenogramele, au facut o sedinta de Guvern seara tarziu, a sunat Ponta si-a zis "dati comunicatul asta, schimbati tot"? Stenogramele sunt acolo. Hai sa le cerem. Ni le da? (...) Trebuie cerute stenogramele, nu putem sa-i credem".