PSD distribuie icoane cu imaginea lui Arsenie Boca, pe o parte, iar pe verso cu sigla PSD si indemnul "Victor Ponta - Presedinte", alaturi de specificatia "Sfintit", atrangad criticile opozitiei, care cere o interventie a Bisericii Ortodoxe Romane.

Iconite Arsenie Boca - PontaFoto: PNL

"Victor Ponta si PSD ne demonstreaza ca pot mereu sa mai coboare inca o treapta in gradul de mizerie in care inteleg sa duca aceasta campanie", a reactionat purtatorul de cuvant al liberalilor, Alina Gorghiu, care considera ca este "sub orice limita a bunului simt sa folosesti in campania electorala imaginea si numele Parintelui Arsenie Boca, fata de care romanii manifesta deosebit respect si evlavie".

"Cu tot respectul, fac un apel si la Biserica Ortodoxa Romana sa ia atitudine fata de astfel de practici si sa respinga ferm orice incercare de a folosita credinta in scopuri politice", afirma Alia Gorghiu, pe blogul ei.

Si prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a solicitat, miercuri, BOR sa se delimiteze de practica PSD de a distribui iconite cu imaginea parintelui Arasenie Boca inscriptionate pe verso cu numele lui Victor Ponta si sigla PSD, solicitandu-i si premierului sa inceteze aceasta practica de campanie.

¬Am in mana portretul sfantului parinte Arsenie Boca, o figura draga romanilor, o figura catre care se indeamna zilnic rugaciunile si evlavia tuturor credinciosilor romani. Motivul pentru care v-o arat intr-o conferinta de presa in campanie electorala este acesta, pe spatele fotografiei este postat numele lui Victor Ponta si al PSD. Acest gest de a folosi imaginea unui sfant in campanie electorala pentru Victor Ponta, un personaj politic care incalca toate cele sfinte in fiecare zi, inseamna depasirea oricarei limite de decenta si de bun simt, de respect fata de romani, de catre candidatul Victor Ponta¬, a spus Predoiu, citat de agentia Mediafax.

Acesta a precizat ca iconitele cu Arsenie Boca au fost distribuite in Bucuresti de militanti ai PSD.