Institutul pentru Politici Publice accepta conditiile impuse de Victor Ponta si invita toti candidatii la dezbaterea electorala dinaintea primului tur

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 27 octombrie 2014, 17:22 Actualitate | Politic


Institutul pentru Politici Publice (IPP), care a propus organizarea unei dezbateri electorale intre principalii sase candidati la prezidentiale inaintea primului tur de scrutin, anunta luni ca accepta conditiile impuse de Victor Ponta si invita toti candidatii. Reamintim ca liderul PSD a conditionat prezenta sa la dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidati inscrisi. IPP mai anunta ca propus postului de televiziune Digi24, primul care a raspuns invitatiei de colaborare lansata saptamana trecuta, sa sprijine logistic si sa transmita acest eveniment. "DIGI 24 a acceptat propunerea IPP, oferind tuturor posturilor TV interesate posibilitatea preluarii semnalului", afirma organizatia, care solicita totodata candidatilor sa isi exprime in scris intentia de participare in noul format in cursul serii de luni.

Joi, IPP a invitat oficial principalii sase candidati la alegerile prezidentiale sa participe inainte de primul tur de scrutin la o dezbatere electorala, pe care intentioneaza sa o organizeze miercuri, 29 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului.

Vineri, organizatia anunta ca Victor Ponta a ramas singurul candidat care nu a raspuns propunerii si i-a solicitat sa dea un raspuns ferm.

Vineri seara, Ponta a raspuns intr-o emisiune televizata ca este dispus sa participe inaintea primului tur de scrutin la o dezbatere, dar ca la aceasta sa fie prezenti toti cei 14 candidati, precizand ca va comunica acest lucru si Institutului pentru Politici Publice care l-a invitat la o confruntare alaturi de primii sase candidati la prezidentiale, asa cum sunt clasati in sondajele de opinie.

"Din dorinta ca inaintea primului tur de scrutin sa existe macar o dezbatere electorala cu participarea candidatilor cotati cu cele mai mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale 2014, Institutul pentru Politici Publice (IPP) accepta conditiile privind formatul dezbaterii solicitate de candidatul Aliantei PSD - UNPR - PC, domnul Victor Ponta. Domnul Ponta, candidatul dintre cei 6 invitati la sfarsitul saptamanii trecute de IPP intr-un format de dezbatere electorala ce ar fi permis o mai buna intelegere, de catre electorat, a viziunii principalilor candidati (in ordinea preferintei din cele mai recente sondaje) cu privire la dezvoltarea si securitatea Romaniei in urmatorii ani, a conditionat prezenta la o asemenea dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidati inscrisi in campania electorala. IPP face un ultim efort ca inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale sa existe o dezbatere fata in fata intre candidati", se arata in comunicatul difuzat luni de IPP.

IPP anunta de asemenea ca, "avand in vedere timpul foarte scurt pana la momentul initial propus al dezbaterii (miercuri, 29 octombrie a.c. - cu disponibilitatea de discutare a unei alte zile) si efortul logistic semnificativ pentru preluarea comunicarii cu 14 staff-uri de campanie", a propus postului de televiziune Digi24 (primul care a raspuns prompt invitatiei de colaborare lansata saptamana trecuta de IPP) "sa sprijine logistic si sa transmita acest eveniment, intr-un format final pe care avem toata disponibilitatea sa il agreem cu staff-urile tuturor candidatilor ce vor dori sa participe".

"DIGI 24 a acceptat propunerea IPP, oferind tuturor posturilor TV interesate posibilitatea preluarii semnalului. Solicitam candidatilor sa isi exprime in scris, in cursul acestei seri, intentia de participare in noul format mentionat in prezenta comunicare", mai anunta IPP.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4630 vizualizari

 • Criterii pentru alegerea presedintelui! (Luni, 27 octombrie 2014, 18:04)

  hotnewsfil [utilizator]

  Ca sa reformam tara, sa o asezam pe drumul care sa ne duca in randul tarilor avansate, trebue sa ne grabim incet, metodic ('Festina lente', 'Lagsam, langsam aber sicher!).
  Sa nu ne repezim, cum ne este felul dambovitean, deschinzand toate fronturile si apoi,plictisiti rapid, sa le abandonam ('minunea care dureaza doar trei zile!).
  Trebue sa incepem cu inceputul : sa ne stabilim un punctul determinant in program - piatra de temelie, de care depinde succesul in realizarea celorlalte puncte de reformare a tarii : sa incepem cu punerea pe prim plan a reformarii totale a justitiei, sa nu ne multumim doar cu rezultatele sporadice de pana acum, datorate unui grupusor de 'magistrati eroi' (procurori si judecatori).
  Daca admitem aceasta 'ordine de prioritate', trebue ca, la alegerea viitorului presedinte al tarii, sa consideram ca fiind 'crieteriu principal' : pregatirea juridica, teoretica si practica, demostrata prin rezultate practice, validate de institutii juridice interne si internationale.
  Este adevarat ca este necesar si suficient ca un presedinte sa aiba o pregatire in toate domeniile importante, el trebuind sa vegheze la buna functionare a tuturor institutiilor importante ale statului (cum prevede constitutia), sa medieze intre partide. Trebue sa aiba o cunoastere temeinica a problemelor de politica externa si a celor ce privesc apararea nationala (conform constitutiei).
  Dar, asa cum spunea marele Titulescu (nu micul, nimicnicul Viorel!), pentru a se construi o politica externa de succes, este strict necesar, ca baza 'sine qua non', sa existe o politica interna solida, corecta, de drum lung.
  Or, in conditiile de degradare in care a fost adusa tara, de catre politicieni, dupa '89, o politica interna solida, trebue, tot 'sine qua non', sa functioneze JUSTITIA, cat mai aproape de perfectiune - misiune extrem de dificila, a carei indeplinire trebue sa se faca cu aportul si sub controlul profesional, de la cel mai inalt post de conducere a statului - al presedintelui ta
  • Domnule Ioan Ionescu (scuze, ti-am intrat.. (Luni, 27 octombrie 2014, 18:44)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   ...un pic in SO), n-ar fi mai frumos si elegant sa pui ghilimele si sa specifici si sursa...Parca te stiam impotriva plagiatului...
  • Betie de cuvinte (Luni, 27 octombrie 2014, 18:45)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Betie de cuvinte
  • Cel mai pertinent comentariu (Luni, 27 octombrie 2014, 20:54)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Subscriu 200%. Piatra de temelie a oricarui stat care aspira la democratie si buna stare este respectarea legii de catre toti cetatenii ei indiferent de functia pe care o ocupa. Si parerea mea este ca MM este cea mai indicata persoana din grupul celor 14 sa preia functia de presedinte al Ro. O recomanda experienta in domeniu dar mai ales o reprezinta faptele si actiunile ei de-a lungul ultimilor 4 ani care au dovedit hotarare si vointa de fier in a ne scapa de corupti si coruptie in general.
 • Criterii pentru alegerea pres. tarii! CONTINUARE! (Luni, 27 octombrie 2014, 18:06)

  hotnewsfil [utilizator]

  Daca admitem cele de mai sus, trebue sa incepem cu inceputul, in marea batalie de reformare, din radacini, a tarii, adica sa incepem punand pe prim plan JUSTITIA, arma implacabila de intronare a ordinei si a moralitatii in tara.
  Dintre toti candidatii, se detaseaza net Monica Macovei, ca fiind cea mai potrivita inceperii reformarii autentice a tarii.
 • Strutul ponta.... (Luni, 27 octombrie 2014, 18:12)

  gica43 [utilizator]

  Este clar ca o dezbatere cu 14 candidati este complet...diluata.ponta nu va accepta,inainte de primul tur,datorita lasitatii care il caracterizaeza,nici o dezbatere cu principalii 3-4 candidati.
  • nu (Luni, 27 octombrie 2014, 18:44)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui gica43

   Ar trebui o dezbatere cu primii 6 candidați, ca să intre și Monica Macovei.
   • Da, da ...sa intre si Monica. Pe.. (Luni, 27 octombrie 2014, 19:25)

    EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    ...motocicleta...
 • Si daca tatuca VP ii zice institutului asta... (Luni, 27 octombrie 2014, 18:27)

  lucadd [utilizator]

  sa stea in cap el o sa ii spuna ca o sa stea si in cap si in picioare? Si doar pentru el poate sa legalizeze si plagiatul in tarisoara noastra? Si mai si cate nu ar face daca ar cadea un banut...
  • Prietene! : e premier! Si va fi si Presedinte.. (Luni, 27 octombrie 2014, 19:27)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui lucadd

   ...Presedintele tau! Ia vezi! Poate te trezesti cu vreun autobuz in fata portii la ceas de noapte....
 • Format: 14 sau ....3,14? Pentru ca, din ... (Luni, 27 octombrie 2014, 18:41)

  EU-74-RON [utilizator]

  ..virtutile celor 14 cunoastem numai: marile... adevaruri ale lui Ponta, lucrul bine... tăcut al lui Iohannis, cocardeaua ... molicita de 5 neveste a lui Tariceanu, tupeul de plescoianca a Elenei care dizolva Parlamente cu ...acetona, Mamica Monica MaCoVei Mandela care, ca presedinte, va modifica legi, comunismul incaruntit a lui Melescanu, frustrarile lui Vadim care a ratat ocazia din 20 sept.de a-i impusca pe cei adunati pe stadioane, caricaturismul clovnician al oltchimistului Diaconescu si Trianonicul Hunor. Restul: te 3,14 pe sansa lor. Oricum merita urmarita dezbaterea: Udrea va sari la Ponta si Iohannis in acelasi timp, Macovei in cârca ei, Vadim o sa-l stranga de gat pe Hunor, DDD le va lua tuturor interviuri, Mele se va ascunde sub pupitru, Tari se va-nsura a sasea oara cu moderatoarea, daca nu, cu vreo operatoare de pe-acolo..ce mai tambalau o sa fie...restul: Rotaru si Branza au deja o meserie iar Zsolt(?) si Amaritei se duc la Vocea Ro ca acolo o sa fie mai bine auziti...
  • ...dar sa fiu al naibii daca n-ul(n-o) votez... (Luni, 27 octombrie 2014, 19:06)

   EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui EU-74-RON

   ...pe oricare dintre ei, daca:
   Ponta imi spune ca va mari la anul taxele: va iesi de sub blestemul minciunii (va ramane sub cel al plagiatului:Boc stie de ce!, dar asta e!)
   Iohannis spune prima strofa din Luceafarul in mai putin de 5 minute
   Tariceanu divorteaza a 5-a oara si se-nsoara in direct
   Udrea aterizeaza in platou cu parasuta la..punct fix
   Monica intra in studio in costum de piele pe motocicleta
   Vadim il saruta pe gura pe Hunor
   Diaconescu, in direct bineinteles, cumpara pe loc,la pachet, Oltchimul si CFR-ul
   Melescanu vine cu lista ofiterilor acoperiti din SIE
   Hunor daca striga: Ardealul e pamant romanesc!
   Restul: pensii, salarii, politica externa, siguranta nationala: da-le naibii...
   • nu-l -ul nu e nul daca nu e "n-ul".. (Luni, 27 octombrie 2014, 19:30)

    EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui EU-74-RON

    ...deh...de la Iohannis...
 • Gandurile necurate ale mitomanului! (Luni, 27 octombrie 2014, 18:43)

  hotnewsfil [utilizator]

  Smecherasul Ponta, sfatuit de tata-socru, a insistat sa fie prezenti toti cei 14, ca sa fie o harmalaie generala, dupa primele minute, care sa genereze confuzie, dezordine, nerespectarea regulilor, diluandu-se astfel diferenta dintre nivelul programului sau si cel al oricaruia dintre Iohannis, Udrea, Macovei, diferenta net defavorabila lui.
  Acest pacalici spera sa se iveasca situatii in care sa isi valorifice capacitatea de bascalios, de gargaragiu superficial, stiind ca, in coada clasamentului, si-ar putea gasi victime in raport cu care sa isi arate "superioritatea".
  • ocazie unica! (Luni, 27 octombrie 2014, 19:07)

   dece [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   toti ceilalti 13 candidati sa se vorbeasca dinante si sa puna fiecare!!! toate tunurile pe ponta!!!
 • Cum va răspunde Ponta la întrebări (Luni, 27 octombrie 2014, 19:33)

  CititorulComentator [utilizator]

  Păi da, parcă sunteți de la B1, așa mă întrebați de problemele tării, eu mă ocup cu guvernul. Să aung eu președinte și pe urma să mă întrebați.

  + variațiuni pe aceeași temă, asta între aberațiile realizărilor guvernului Ponta "Însuși 2", cel mai pușcăriabil guvern.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by