Institutul pentru Politici Publice (IPP), care a propus organizarea unei dezbateri electorale intre principalii sase candidati la prezidentiale inaintea primului tur de scrutin, anunta luni ca accepta conditiile impuse de Victor Ponta si invita toti candidatii. Reamintim ca liderul PSD a conditionat prezenta sa la dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidati inscrisi. IPP mai anunta ca propus postului de televiziune Digi24, primul care a raspuns invitatiei de colaborare lansata saptamana trecuta, sa sprijine logistic si sa transmita acest eveniment. "DIGI 24 a acceptat propunerea IPP, oferind tuturor posturilor TV interesate posibilitatea preluarii semnalului", afirma organizatia, care solicita totodata candidatilor sa isi exprime in scris intentia de participare in noul format in cursul serii de luni.

Joi, IPP a invitat oficial principalii sase candidati la alegerile prezidentiale sa participe inainte de primul tur de scrutin la o dezbatere electorala, pe care intentioneaza sa o organizeze miercuri, 29 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului.

Vineri, organizatia anunta ca Victor Ponta a ramas singurul candidat care nu a raspuns propunerii si i-a solicitat sa dea un raspuns ferm.

Vineri seara, Ponta a raspuns intr-o emisiune televizata ca este dispus sa participe inaintea primului tur de scrutin la o dezbatere, dar ca la aceasta sa fie prezenti toti cei 14 candidati, precizand ca va comunica acest lucru si Institutului pentru Politici Publice care l-a invitat la o confruntare alaturi de primii sase candidati la prezidentiale, asa cum sunt clasati in sondajele de opinie.

"Din dorinta ca inaintea primului tur de scrutin sa existe macar o dezbatere electorala cu participarea candidatilor cotati cu cele mai mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale 2014, Institutul pentru Politici Publice (IPP) accepta conditiile privind formatul dezbaterii solicitate de candidatul Aliantei PSD - UNPR - PC, domnul Victor Ponta. Domnul Ponta, candidatul dintre cei 6 invitati la sfarsitul saptamanii trecute de IPP intr-un format de dezbatere electorala ce ar fi permis o mai buna intelegere, de catre electorat, a viziunii principalilor candidati (in ordinea preferintei din cele mai recente sondaje) cu privire la dezvoltarea si securitatea Romaniei in urmatorii ani, a conditionat prezenta la o asemenea dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidati inscrisi in campania electorala. IPP face un ultim efort ca inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale sa existe o dezbatere fata in fata intre candidati", se arata in comunicatul difuzat luni de IPP.

IPP anunta de asemenea ca, "avand in vedere timpul foarte scurt pana la momentul initial propus al dezbaterii (miercuri, 29 octombrie a.c. - cu disponibilitatea de discutare a unei alte zile) si efortul logistic semnificativ pentru preluarea comunicarii cu 14 staff-uri de campanie", a propus postului de televiziune Digi24 (primul care a raspuns prompt invitatiei de colaborare lansata saptamana trecuta de IPP) "sa sprijine logistic si sa transmita acest eveniment, intr-un format final pe care avem toata disponibilitatea sa il agreem cu staff-urile tuturor candidatilor ce vor dori sa participe".

"DIGI 24 a acceptat propunerea IPP, oferind tuturor posturilor TV interesate posibilitatea preluarii semnalului. Solicitam candidatilor sa isi exprime in scris, in cursul acestei seri, intentia de participare in noul format mentionat in prezenta comunicare", mai anunta IPP.