Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la prezidentiale, a declarat ca obiectivul sau pentru primul tur al alegerilor de duminica este 37,5% din voturi. Intrebat de propunerea de prim-ministru, Ponta a declarat ca si George Maior, seful SRI, si Calin Popescu Tariceanu, dar si altii, se califica pentru acest post si ca va avea aceasta discutie dupa alegeri.

Victor Ponta la Antena 3Foto: captura ecran

"Obiectivul in primul tur este cel de la europarlamentare, de 37,5%. Daca este mai mult este bine, daca e mai putin nu e bine", a spus Ponta la Antena 3, ca raspuns al unei intrebari in acest sens adresata de moderatorul Radu Tudor.

"Eu consider ca eu si cu domnul Calin Popescu Tariceanu reprezentam candidatii USL, asa cum consider ca doamna Macovei, domnul Iohannis si doamna Udrea reprezinta candidatii lui Basescu. Deci practic, trebuie sa vedem cat iau candidatii USL in primul tur, fata de cei trei candidati ai lui Basescu si atunci probabil vom sti ce se intampla in turul doi" a mai spus Ponta.

Ponta a mai afirmat ca va semna un acord de guvernare cu presedintele Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu Tariceanu, daca acesta nu va intra in turul II, care va stabili ca viitorul Executiv ar fi format si din PLR, UDMR, PC, UNPR.

"Daca domnul Tariceanu intra in turul doi al alegerilor, vom fi niste adversari absolut cum nu a mai vazut Romania, doi oameni care ne respectam, care putem sa lucram impreuna. Daca nu, imediat dupa primul tur, vom face un acord de guvernare care va spune foarte clar ca noul guvern, de fapt, noul prim-ministru va fi desemnat prin acordul tuturor partidelor, PSD, PC, UNPR, UDMR, PLR, si noul guvern va avea in compozitia sa, cu functii de ministri, secretari de stat, reprezentantii acestor partide", a spus Ponta.

Ponta a mai spus in emisiunea de la Antena 3 ca pe 4 noiembrie va avea o sedinta "in coalitia de guvernare, aici intrand si Partidul Liberal al lui Tariceanu si Grupul Minoritatilor nationale" in care vor discuta despre variantele de prim-ministru. "Vor fi publice, nu le vom tine secrete".

Intrebat daca George Maior si Calin Popescu Tariceanu se califica pentru postul de premier, Ponta a raspuns: "Categoric, amandoi se califica. Sunt doi oameni care ar putea fi prim-ministru, dar nu numai ei doi".

De asemenea, intrebat daca PSD va accepta un prim-ministru din afara partidului, Ponta a spus ca da, precizand ca a discutat deja cu lideri din partid in acest sens.