Candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) in alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat ca potrivit unor surse, la Ministerul de Finante se pregateste o modificare ampla a Codului Fiscal, care ar conduce la majorari de impozite si taxe si chiar la introducerea, incepand din 2015, a impozitului progresiv.

"Partidul Social Democrat (PSD) face pomeni electorale pe bani publici. Specialistii au calculat ca suma pomenilor se ridica, pentru 2015, la 15 miliarde de lei, bani care trebuie colectati de undeva. Surse informate din media ne spun ca la Ministerul de Finante se pregateste o modificare ampla a Codului Fiscal si au fost date, in spatiul public, exemple de cresteri de impozite si taxe. Se pare ca impozitul pe teren va creste de opt ori, impozitul pe constructii si impozitul auto vor creste de trei ori", a spus Iohannis intr-o conferinta de presa, citeaza Agerpres.

Potrivit acestuia, "este foarte posibil sa se renunte la cota unica, care a fost pastrata datorita insistentelor PNL si care acum este in pericol".

"S-ar putea, in 2015, sa ne trezim cu un impozit progresiv pentru a acoperi aceste pomeni electorale. Eu nu cred ca este corect fata de romani sa plateasca, oamenii care nu au avut nicio treaba cu aceasta campanie, din buzunarul lor, toate promisiunile electorale ale candidatului Victor Ponta si ale PSD", a mai afirmat Iohannis.