Premierul Victor Ponta a declarat, joi, intrebat despre tandemul Dragnea-Ghita, ca mai intai trebuie sa se vorbeasca despre Romania si ca, "deocamdata", el este "seful PSD", relateaza Mediafax.

Victor Ponta a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Medias, judetul Sibiu, ce parere are despre tandemul Liviu Dragnea - Sebastian Ghita la conducerea PSD.

"Haideti sa vorbim de Romania si dupa aceea vorbim de subiectul.....", a raspuns premierul.

Intrebat, din nou, cum ramane cu sefia PSD, Victor Ponta a raspuns: "Deocamdata eu sunt seful PSD si o sa va anunt dupa aceea".

Premierul a participat, joi, la Medias, la evenimentele organizate cu ocazia implinirii a o suta de ani de cand se transporta gaz pe teritoriul Romaniei.

Deputatul PSD Sebastian Ghita a anuntat, miercuri, ca va candida in tandem cu Liviu Dragnea pentru functiile de presedinte executiv si, respectiv, presedinte al PSD, in cadrul unui "congres rapid" care va avea loc "dupa ce Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei".

Intrebat daca anuntul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD in urma cu cateva luni la Orastie, ca discutiile despre succesorul lui Victor Ponta in partid sa aiba loc doar dupa alegerile prezidentiale, Sebastian Ghita a spus ca decizia nu a fost respectata de alti lideri ai PSD.

Ulterior, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca daca va decide sa candideze la sefia PSD va face echipa cu Sebastian Ghita, el spunand ca ii asigura pe membrii PSD ca, dupa ce Victor Ponta va deveni presedinte, partidul "nu va ramane la mana niciunui combinator".

Intrebat de ce a deschis acest subiect, in conditiile in care s-a decis sa nu se discute in campanie despre sefia PSD, Liviu Dragnea a raspuns: "Am raspuns pentru ca si dumneavoastra si eu nu suntem autisti, am vazut ce s-a intamplat in ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 de membri care sunt implicati in campanie, zi de zi, sa primeasca un semnal ferm ca acest partid nu va ramane la mana niciunui combinator si vor avea dreptul sa isi spuna punctual de vedere, la alegerea presedintelui PSD".