Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avertizat miercuri, intr-o declaratie pentru stiripesurse.ro, ca anuntul facut de Sebastian Ghita, care sustine ca va candida la sefia PSD in tandem cu Liviu Dragnea, ar putea reprezenta incalcarea unui angajament fata de Victor Ponta si fata de PSD.

"Noi avem un angajament fata de presedinte si fata de partid. Daca cineva incalca aceste angajamente, le incalca fata de presedintele partidului si partid", a declarat Zgonea pentru sursa citata.

Sebastian Ghita si Liviu Dragnea vor candida in tandem pentru sefia PSD, dupa alegerile prezidentiale, in cazul in care Victor Ponta va fi ales presedinte luna viitoare, a anuntat miercuri Sebastian Ghita la Romania Tv, post de televiziune pe care il conduce. Dragnea ar urma sa candideze la Congres pentru functia de presedinte al partidului, iar Ghita pentru cea de presedinte executiv.

La randul sau, Liviu Dragnea, actual presedinte executiv al PSD, a anuntat, miercuri, ca daca va decide sa candideze la sefia PSD va face echipa cu Sebastian Ghita, el spunand ca ii asigura pe membrii PSD ca, dupa ce Victor Ponta va deveni presedinte, partidul "nu va ramane la mana niciunui combinator".

Un semnal asemanator vine si de la Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis, liderul filialei din care face parte si Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta.

Intr-o declaratie facuta de asemenea pentru stiripesurse.ro, Bojin aminteste de hotararea de la Orastie "care spune ca pana la turul 2, cand va fi incheiata campania pentru castigarea alegerilor prezidentiale, nu discutam de sefi".

"Indiferent de declaratiile pe care le fac unii si altii, de tandemuri, vor trebuie sa fie confirmate de congres. Numai congresul poate confirma presedintele, cine va fi in tandem, cine va fi acolo. In calitatea mea de membru al Comitetului Executiv, respect decizia de la Orastie. Fiecare poate sa vorbeasca din punctul asta de vedere, e treaba lui. Eu stiu ca am hotarat ca nu se ocupam de functii de partid pana in data de 17 noiembrie", a afirmat presedintele PSD Timis.

In ceea ce priveste o posibila excludere din partid a membrilor care vorbesc de pe acum despre viitoarea conducere a PSD, asa cum afirmase Ponta la Orastie, Bojin a declarat: "Nu am spus ca trebuie exclusi. Fiecare poate sa vorbeasca, dar de facut echipe, de luat hotarari, de discutat sustineri cu unii sau cu altii, cel putin din punctul meu de vedere nu e in regula si trebuie incheiate. Nu spun ca trebuie exclusi, pentru ca in discutii se pot discuta multe, dar de alegeri vorbim in momentul in care Victor Ponta e presedinte."