Reprezentantii PMP Mehedinti au depus, duminica, plangere penala impotriva a patru politisti din Baia de Arama, presedintele formatiunii sustinand ca agentii ar fi agresat mai multi simpatizanti care participasera la o actiune de campanie, unul dintre ei avand nevoie de ingrijiri medicale, relateaza Mediafax.

Presedintele PMP Mehedinti, Eugen Golea, a declarat ca incidentul a avut loc duminica dupa-amiaza, cand aproximativ 30 de simpatizanti ai partidului se intorceau dintr-o actiune de campanie in orasul Baia de Arama.

El a povestit ca, la iesirea din Baia de Arama, una dintre masinile in care se aflau simpatizantii a fost oprita de politisti, acestia pulverizand spray lacrimogen catre doi tineri si o femeie.

￯Un alt simpatizant a fost lovit in gat cu cotul de unul dintre politisti. Am sunat la 112 si am solicitat o ambulanta la fata locului. Tanarul lovit a primit ingrijiri medicale. Ulterior, am depus plangere penala impotriva a patru politisti", a afirmat Golea.

Potrivit acestuia, agentii ar fi dezumflat si rotile din dreapta ale autoturismului oprit in trafic.

Eugen Golea a mai sustinut ca politistii au tras de unul dintre simpatizantii PMP, rupandu-i geaca.

In plangerea depusa de PMP Mehedinti la Politie, oamenii legii sunt acuzati de abuz in serviciu, lovire si distrugere.

Reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti au declarat, pentru corespondentul Mediafax, ca la iesirea din Baia de Arama, politistii au oprit in trafic un sofer care nu purta centura de siguranta, iar in momentul in care echipajul i-a solicitat sa se legitimeze, acesta a refuzat si a devenit recalcitrant.

Conform surselor citate, politistii au pulverizat un jet din sprayul lacrimogen pe care il aveau, apoi l-au dus pe sofer la sediul Politiei Baia de Arama pentru a-l legitima, pe numele acestuia fiind intocmit proces-verbal pentru contraventie.

Presedintele PMP Mehedinti a mai declarat ca incidentul din Baia de Arama a avut loc la o zi dupa ce s-a constatat ca in municipiul Drobeta Turnu Severin bannerele candidatului PMP la Presedintie, Elena Udrea, au fost furate si distruse.