Cinci primari si 60 de consilieri locali din judetul Galati au trecut la PSD in urma prevederilor OUG 55/2014 privind migratia politica a alesilor locali, a declarat, sambata, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al PSD Galati, Claudiu Branzan.

Potrivit acestuia, dintre cei cinci primari, trei au fost la PDL- Laurentiu Gadei, orasul Targu Bujor, Petrica Bratu, Tulucesti si Lucian Borza, Priponesti, unul la PPDD-Mihai Mancila, Pechea si unul la PRM-Cezar Maftei, Balasesti.

Prin venirea celor cinci, PSD are in judetul Galati, 35 de primari dintre cei 65. Branzan a precizat ca au venit in PSD si 60 de consilieri locali comunali, social-democratii avand acum 367 de consilieri dintre cei 861.

''La acest moment, PSD are la Galati, un presedinte al Consiliului Judetului(CJ), Nicolae Bacalbasa, 11 consilieri judeteni, dintre care unul este si vicepresedinte CJ, opt consilieri locali municipali, dintre care unul este si viceprimar al municipiului Galati, 34 de primari si 367 de consilieri comunali", a spus Branzan.