Ordonanta 55/2014 care a permis migratiei alesilor locali a facut ca, in judetul Buzau, PNL sa piarda 19 primari (a ramas cu opt din 27), iar PDL sa nu mai aiba niciun primar in tot judetul, scrie presa locala.

La alegerilor locale din 10 iunie 2014, PDL si-a adjudecat 14 mandate de primar, doi dintre acestia, Dumitru Constantin, din Maracineni, si Nicolae Curelea, din Calvini, fiind exclusi din partid inaintea emiterii Ordonantei 55/2014, noteaza OpiniaBuzau.ro.

Dintre cei 31 de primari plecati de la PNL si PDL, 28 s-au inscris in Partidul Social Democrat, iar trei - Marian Musat (ex-PNL, Valea Salciei), Georgian Calota si Frusina Ghinea (ex-PDL, Balta Alba, respectiv Movila Banului) - au ramas independenti. Astfel, PSD are, in acest moment, 76 de primari din 87.

Prim-vicepresedintele organizatiei judetene a Partidului Democrat Liberal, Raul Florescu, a declarat ca PDL Buzau nu a fost luat pe nepregatite de aceste dezertari: "Este o situatie despre care stiam inca de acum doua saptamani, iar organizatia a fost pregatita pentru acest lucru. La alcatuirea echipelor de campanie nu a fost luata in calcul niciuna dintre persoanele care au plecat, nici dintre primari si nici dintre consilierii locali sau judeteni. Plecarea primarilor din partid nu inseamna nicidecum desfiintarea organizatiilor din comunele respective, ba chiar a dus la intarirea acestora", a spus Florescu.

Acesta a mai adaugat ca, in ciuda aparentelor, "miscarile de trupe" va duce la crearea unor noi majoritati in consiliile locale, dar nu toate in sensul dorit de Partidul Social Democrat: "Abia asteptam sa vedem cum se vor aseza apele in organizatiile PSD care au adoptat migratori, cum se vor intelege noii membri cu cei vechi, ce se va intampla in localitati precum Vadu Pasii. Si, bineinteles, asteptam cu nerabdare sa dam drumul actiunilor in instanta pentru a ne recupera mandatele pierdute", a mai spus Raul Florescu.