Elena Udrea, candidata PMP la presedintie, sustine ca Traian Basescu nu a fost de acord cu candidatura sa la alegerile parlamentare din 2008 si 2012, fiind nevoie de sprijinul lui Emil Boc sau Vasile Blaga pentru a-l convinge pe presedinte. Intrebata cum isi explica faptul ca si-a pierdut sustinerea majoritatii "basistilor", Elena Udrea a spus ca acestia "nu sunt basisti adevarati".

Dialogul integral pe tema Traian Basescu dintre Elena Udrea - Dan Tapalaga - Cristian Pantazi:

Interviul a fost realizat cu echipament NIKON

Red: Dl Basescu a spus intr-un interviu recent ca nu v-ar fi ajutat si protejat, daca nu ati fi fost un om de valoare. Cum v-a protejat? De ce anume v-a protejat?

Elena Udrea: Trebuie sa-l intrebati pe dansul. Nu m-a sustinut doar pe mine. Emil Boc, Videanu, Boagiu, Anastase, Macovei, toti am fost oameni sustinuti de Traian Basescu. Dl Tariceanu nu ajungea niciodata premier fara sprijinul lui Traian Basescu. Eu am fost de zece ani in aceeasi echipa.

Red: Cum va explicati ca majoritatea basistilor nu va sustin?

Elena Udrea: Inseamna ca nu au fost basisti adevarati. Dl Blaga a desfiintat PDL, ce basist e cel ce desfiinteaza PDL. A mers in partid cu discursul ca Basescu ne aresteaza primarii. La Alba Iulia, oamenii s-au ridicat in sala si m-au intrebat daca voi aduce si eu procurorii sa-i aresteze, asa cum face Traian Basescu. Fiecare a cautat un drum pe care a crezut ca e mai usor daca merge. Eu sunt un singur om si am o multime de probleme pe care le recunosc oricand, dar nu cred ca imi puteti reprosa multe legate de consecventa si loialitate.

Eu sunt un singur om in echipa asta, si e nevoie de foarte multi oameni sa ducem la bun sfarsit acest proiect. Nu vad de ce sa se incurce cineva de Elena Udrea

Dan Tapalaga: Am fost unul dintre criticii dvs deschisi.

Elena Udrea: Cred ca sunteti nedrept cu mine.

Dan Tapalaga: Traian Basescu a investit in dvs cat nu a investit in niciun alt politician. Am intrebat mereu ce altceva va recomanda in politica in afara de acest sprijin, si faptul ca ati gestionat bugete foarte mari

Elena Udrea: Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Adriean Videanu au gestionat bugete mult mai mari decat mine. PMP nu e construit pentru mine, eu ma chinui sa construiesc acest partid. De ce nu s-a dus Monica Macovei sa preia acest partid, eu am venit in ianuarie 2014. Nu toata lumea a avut curaj sa isi asume un proiect care putea sa esueze, eu mi-am riscat si cariera politica.

Credeti ca imi era greu sa merg la Vasile Blaga si sa accept sa fiu in echipa lui? Nu-mi era greu. Nu e un partid pentru Elena Udrea, dupa prezidentiale, Doamne ajuta sa castig, pentru ca eu cred ca as fi un presedinte bun

Nu am beneficiat de mai mult sprijin decat altii. In zece ani nu am tradat niciodata, nu m-am dat un pas inapoi. L-ati vazut vreodata pe dl Blaga criticat la Antena 3 sau la dl Ghita?

Roberta Anastase a fost numarul trei in stat si acum este in PNL.

Credeti ca nu mi-ar fi fost mai usor sa fac pasul acesta? Stiti ce greu e sa mergeti la un partid si sa incerci sa faci o branza cu el?

Toti reformistii din PDL au venit la PMP pana la europarlamentare. Dupa ce unii au intrat au intors spatele si au plecat.

Red: Ce mana proasta ati avut mereu la politicieni: Prigoana, Preda - ce ati propus a fost un esec.

Elena Udrea: Nu i-am ales eu, nu sunt adusi de mine in politica. Atunci cand le era bine ma laudau. Nu ma incanta laudele. Eu mi-am asumat eroarea cu dl Prigoana, dar nu a fost singurul caruia i-am propus, am propus Monicai Macovei si lui Cristian Preda.

Dincolo de faptul ca nu sunt singura, multi oameni au beneficiat de sprijin mai mult decat mine, sunt singura care a ramas

Am facut ceva rau cu acest sprijin, am gresit cu ceva, am facut ceva rau tarii acesteia?

Intotdeauna a trebuit un efort din partea colegilor, Boc, Blaga, pentru a-l convinge pe prsedinte sa ma sustina. Presedintele nu a vrut sa ma lase sa candidez in 2008 la parlament, in 2012 la fel, a spus ca nu e cazul sa candidez dupa guvernarea Boc, m-am dus si am luat cel mai bun scor

Red: V-a incurajat sa candidati la presedintie?

Elena Udrea: Nu. A fost o decizie care s-a luat in partid, eu l-am sustinut si l-am adus pe Cristian Diaconescu. Vazand toata presiunea dupa europarlamentare, am lansat candidatura sa cu toata speranta, dar fiind constienti ca mergem cu un candidat fara notorietate. S-a luat decizia schimbarii dansului.