Premierul Victor Ponta, care a fost acuzat luni de Traian Basescu ca a fost ofiter acoperit al SIE, a declarat marti ca, dupa pozitia exprimata in acest caz de fostul sef al informatiilor externe Teodor Melescanu, si directorul SRI, George Maior, trebuie sa pronunte un punct de vedere "foarte clar" in acest caz.

Ponta, aflat la Iasi, pentru a participa sarbatoarea Sfintei Cuvioasa Parascheva, si-a centrat declaratia prin incercarea de a construi o legatura intre Klaus Iohannis si Traian Basescu.

Initial, "am considerat ca e vorba de o tulburare a inimii si mintii dl Basescu tinand cont ca in 33 de zile Romania va avea din nou un presedinte legitim. Am vazut insa declarata dl Iohannis, e ceva mult mai grav si mai murdar", fiind "clar ca au o strategie comuna".

Ponta a argumentat ca, "asa cum s-a castigat in 2009 si in 2012, incearca sa castige la masa verde functia de presedinte".

Acesta a afirmat ca este vorba despre doi oameni "fiecare cu o patima", Basescu cu cea a puterii iar Klaus Iohannis cu cea a "functiilor", in conditiile in care "in 2009 a dorit sa fie premier, in 2014 a vrut sa fie ministru de Interne si dupa de Finante iar acum presedinte".

"Klaus Iohannis l-a injunghiat pe la spate pe Crin Antonescu si a dat pe tava unul din cele mai respectabile partide din Romania, PNL, dl Blaga", a acuzat Victor Ponta, care a sustinut insa ca este "suficient de calit si hotarat" pentru a rezista in fata "aliantei care de azi e publica intre Iohannis si Basescu".

"Imi vad mai departe de campanie iar metodele de campanie ale dl Basescu si Iohannis sunt convins ca le vor aduce mai putine voturi. De cate ori m-a atacat dl Basescu de atatea ori am fost mai puternic. Daca ma ataca impreuna nu pot decat sa ma gandesc ca voi fi de doua ori mai puternic", a continuat primul ministru.

El si-a exprimat convingerea ca Parlamentul, care are dreptul de a-l sanctiona pe presedinte, "va lua masurile care se impun". "Daca exista vreo incalcare a legii, fie parlamentul fie justitia cu siguranta vor reactiona", a subliniat Ponta.