Klaus Iohanis, candidatul Aliantei Crestin-Liberale (ACL) la presedintia Romaniei, ii cere lui Victor Ponta sa clarirfice public afirmatiile potrivit carora a fost ofiter acoperit SIE pe vremea cand era procuror.

Klaus IohannisFoto: Hotnews

"In spatiul public s-au spus lucruri grave, care ne fac sa credem ca in unele institutii ale statului exista probleme de functionare. S-au facut afirmatii care ridica mari semne asupra trecutului unuia din candidatii la Presedintie, in speta a dlui Victor Ponta. Avand in vedere ca aceste afirmatii sunt de o gravitate deosebita, ele nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi musamalizate, nu pot fi scoase din dezbaterea publica. II solicit dlui Victor Ponta sa clarifice in fata natiunii situatia domniei sale si sa faca lumina in aceasta chestiune, sa ne lamureasca foarte bine care lucruri sunt adevarate si care nu sunt adevarate din cele spuse despre domnia sa", a declarat Iohannis intr-o declaratie de presa.

"Imi amintesc ca la Craiova, cand si-a lansat candidatura, a spus ca nu are absolut nimic de ascuns. In conditiile de acum, trebuie sa pun o intrebare - si, ma tem, retorica: Dle Ponta, ce alte lucruri ati mai ascuns in CV-ul dvs, ce alte lucruri nu ne-ati spus si ar fi fost bine sa spuneti? Presedintele Romaniei nu poate sa fie un politician mincinos, duplicitar si manevrat (...) Eu cred ca presedintele este al romanilor, nu al unor structuri, nu al unor gasti de partid. Presedintele trebuie sa fie un om liber, in cel mai pozitiv sens al cuvantului. Eu sunt un om liber, Victor Ponta este un politician manevrat", a mai afirmat Iohannis.